Tudorel Chesoi, consilier local PNȚCD: ISU trebuie să verifice școlile. Statistică incredibilă

Tudore Chesoi

Tudore Chesoi

Consilierul local Tudorel Chesoi, PNȚCD, a susținut, ieri, într-o conferință de presă, că autoritățile ar trebui să verifice școlile și alte instituții publice. Declarațiile au venit după ce, în urma tragediei din Colectiv, acestea par că s-au axat numai pe controale în cluburi.

”Din punctul meu de vedere, instituțiile abilitate nu trebuie să se axeze numai pe cluburi, ci ar trebui să ne gândim și la unitățile de învățământ, unitățile școlare. Dacă în acel club au fost aproximativ 300 de persoane, într-o școală pot fi o mie. Fac un apel la instituțiile abilitate să aibă în vedere colaborarea cu conducerile unităților școlare și să se facă anumite simulări de situații de urgență și să se stabilească responsabili în unitățile școlare pentru astfel de situații. De asemenea, cred că în aceste simulări trebuie implicați și elevii. Sigur, contează și vârsta lor. Trebuie însă să îi instruim pe toți. Cred însă că este un lucru interesant ca ISU să facă simulări în toate unitățile școlare. În școli pericolele pot fi chiar mai mari decât într-un club. Cred că, după tragedia de la Colectiv, vor urma controale în toate cluburile, dar subliniez necesitatea de a organiza controale în toate unitățile de învățământ, în toate unitățile publice, chiar și în biserici”, a spus acesta.

Astăzi, primul ministrul interimar Sorin Câmpeanu a dezvăluit un adevăr șocant: ”Din cele 19.000 de școli din România, doar 7% au autorizație contra incendiilor.”

Consilierul local a mai subliniat că importanța participării consilierilor locali în consiliile de administrație ale unităților de învățământ.

”Este important și ca împuterniciții primarului să fie prezenți în consiliile de administrație, așa cum spune legea. Niciodată o persoană singură, un primar, nu o să poată să cuprindă toate problemele pe care le are orașul nostru, de aceea s-a decis printr-o hotărâre de consiliu local ca noi, consilierii, să participăm la ședințele consiliilor de administrație la unitățile de învățământ. Sigur că există și Corpul de Control al Primăriei, și Poliția Locală, care are atribuții de control în ceea ce privește acordarea autorizațiilor de funcționare și de alte aspecte legate de Legea 215, Legea Administrației Publice Locale”, a mai spus consilierul local.

Tudorel Chesoi a explicat și scandalul din PNȚCD și procesele cu Aurelian Pavelescu.

”Noi suntem reprezentanții legali, și de drept și de fapt, ai PNȚCD, și în Constanța, și la nivel național. Am avut și un congres, care este pe rolul instanței de judecată pentru a fi înregistrat. Argumentul cu care dovedim clar că suntem reprezentanții legali ai PNȚCD este hotărârea prin care au am câștigat procesul cu Aurelian Pavelescu, pe care l-am dat în judecată pentru că m-a exclus din partid, și Curtea de Apel București a hotărât desființarea hotărârilor lui Pavelescu și a admis cererea mea, prin care ceream anularea sancțiunii, dată și așa în mod cu totul și cu totul abuziv”, a spus Tudorel Chesoi.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.