Tulcenii ies în stradă din cauza gigacaloriei. La Constanța e mai scumpă. Reacția lui Tudorel Chesoi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
tudorel chesoi
Tudorel Chesoi a depus un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru reducerea prețului gigacaloriei

Tulcenii au ieșit în stradă din cauza majorării prețului gigacaloriei.

Zeci de persoane au protestat, duminică după-amiază, timp de aproape două ore, în faţa Primăriei municipiului Tulcea, din cauza majorării unor taxe şi a creșterii preţului căldurii furnizată în sistem centralizat.

„Am 30 de ani de muncă şi am 800 de lei pensie. Nu putem să ne ajungem. Căldura ne-a venit foarte mult, 600 de lei. Mai avem de plătit apă, lumina. Suntem bătrâni şi suntem foarte bolnavi, nu mai avem bani de medicamente”, a declarat, pentru Agerpres, Viorica Danev, în vârstă de 67 de ani.

Situația a fost remarcată de Tudorel Chesoi, fost consilier local, care a depus, acum circa 4 ani, un proiect de hotărâre de consiliu local care ar fi redus prețul gigacaloriei.

„Prețul mare al gigacaloriei este o problemă și pentru CONSTĂNȚENI! Deși punctele termice pot furniza o gigacalorie ieftină prin montarea unor centrale termice pe gaz conform proiectului inițiat de mine încă din anul 2016, primarul Făgădău refuză să voteze aceasta inițiativa. Prețul gigacaloriei ar fi atât de mic încât ar aduce economii substanțiale cetățenilor orașului nostru. Refuzul domnului Făgădău este nejustificat și împotriva CONSTĂNȚENILOR!”, a scris Tudorel Chesoi pe pagina sa de Faceoook.

Anul trecut, consilierii locali tulceni au majorat preţul gigacaloriei cu 60%, iar taxele şi impozitele locale, cu indicele inflaţiei.

Tulcenii au ieșit în stradă din cauza prețului mare la gigacalorie (foto: ziaruldetulcea.ro)

Potrivit autorităţii locale, preţul gigacaloriei pentru anul 2020 este de 531,15 lei, iar 30% din acest cost este subvenţionat de Primărie, majorarea fiind necesară pentru acoperirea cheltuielilor legate de costurile de producere, ca urmare a creşterii preţurilor la gaz, electricitate, combustibili, precum şi a salariului minim pe economie.

În Constanța, prețul gigacaloriei este de 534,35 de lei. Abonații achită 250 de lei, restul fiind achitat prin subvenții de către primăriei. Cu alte cuvinte, diferența până la 534,35 de lei este plătită de toți constănțenii și agenții economici din oraș.


Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.