Tulpina indiană a SARS-CoV-2 a ajuns în România

covid

În România a fost confirmat primul caz de COVID-19 cu o variantă a tulpinii indiene a SARS-CoV-2. Este vorba despre o persoană de 26 de ani din India care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună și lucrează în construcții în Colonia Bod din județul Brașov, unde a fost depistat un focar de COVID în rândul unor muncitori indieni. Conform Institutului de Sănătate Publică, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England, care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India.

Ministerul Sănătății a anunțat joi că a fost informat de către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (INSP – CNSCBT) că, împreună cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMM „Cantacuzino”), investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor muncitori în construcții din Colonia Bod din județul Brașov.
Este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ.
INSP a fost informat în această dimineață că un laborator de analize din orașul Sf. Gheorghe a identificat o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună. La data recoltării, 26.04.2021, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică ușoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere.

Conform INSP, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England, care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India.

DSP Brașov a început o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, și a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod (fiind vorba despre forme clinice ușoare), mai precizează Ministerul Sănătății.
Directorul DSP Brașov, Andrea Neculau, a declarat la Digi 24 că probele au fost trimise și la București pentru confirmare: “Secvențierea a fost făcută la un laborator din Sfântu Gheorghe, care a avut acest rezultat de variantă de tulpină indiană, dar probele au fost trimise pentru confirmare finală la București, la Institutul Cantacuzino”.
Ea a precizat că grupul de muncitori indieni a intrat în România în 13 aprilie, toți aveau teste COVID negative și nu aveau niciun fel de simptome.
Pentru că unul dintre muncitori a vrut să se întoarcă în India, pentru o problemă personală, și-a făcut testul COVID și a ieșit pozitiv. Dată fiind țara de origine, a fost făcută secvențierea pentru a se stabili despre ce tulpină a virusului este vorba, a explicat reprezentantul DSP Brașov.
Până acum, în România au fost identificate tulpinile britanică, braziliană și sud-africană ale coronavirusului, iar varianta britanică este dominantă, conform INSP.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Numărul bisericilor din Constanța s-a triplat, al călugărilor și călugărițelor aproape s-a înzecit. ÎPS Teodosie: „Nădăjduim ca Mitropolia Tomisului să devină realitate anul acesta”. Răspuns „nu întocmai favorabil” de la Patriarhie

Thu Apr 29 , 2021
Acum 20 de ani, la întronizarea lui ÎPS Teodosie ca Arhiepiscop al Tomisului, numărul bisericilor era mult mic. Numărul bisericilor s-a dublat sau chiar s-a triplat în unele cazuri, cel al călugărilor și călugărițelor a crescut de aproape 10 ori. „Erau numai 20 de biserici în oraș. Erau doar trei […]
ips teodosie