Turcia crede că războiul din Ucraina „nu pare să se încheie ușor”

Ministrul turc al apărării, Hulusi Akar, a declarat sâmbătă că războiul din Ucraina „nu pare să se încheie uşor, relatează AFP.

„Nu ar fi greşit să spunem că, în ciuda întregii noastre bunăvoinţe şi a apelurilor la încetarea focului, războiul va continua probabil în 2023”, a declarat Akar, a cărui ţară, membră a NATO, s-a poziţionat ca neutră şi mediatoare în conflictul dintre cei doi vecini de la Marea Neagră.

„Acest război nu pare să se încheie uşor”, a recunoscut el în cadrul unui briefing de presă la Ankara, făcând referire la ajutorul occidental acordat Kievului şi la determinarea Moscovei.

Turcia a ajutat la încheierea unui acord cu ONU privind exportul de cereale ucrainene din porturile ucrainene, a găzduit o întâlnire între şefii diplomaţiei ruse şi ucrainene la începutul războiului, în martie, şi a organizat negocieri între cele două părţi la Istanbul.

„Solicităm o încetare a focului, cel puţin o încetare a focului umanitară. Apoi o încetare permanentă a focului şi apoi discuţii de pace”, a spus Akar.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Două din cele mai frumoase colinde. Corul maicilor de la Mănăstirea Paltin - Petru Vodă

sâm dec. 24 , 2022
Corul maicilor de la Mănăstirea Paltin – Petru Vodă interpretează unele din cele mai frumoase colinde pe care le-am auzit vreodată. În acest articol aveți două exemple, dar și istoria mănăstirii. Ascultați versurile care exprimă esența Crăciunului și a religiei. Vino, Iisuse, în inima mea Ca într-o iesle săracă Și […]

V-ar putea interesa și: