Turismul în România a crescut cu 25%, pe litoral însă cu numai 1%

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu (foto), a declarat marţi, în emisiunea Talk News de la postul Profit news TV, despre bilanţul sezonului turistic, că pe litoral avem, în primele 7 luni din acest an, o creştere de numai 1%. Ministrul a mai spus că în privinţa activităţii turistice din România, creşterea în primele şapte luni din 2022, faţă de aceeaşi perioadă din 2021, este de 25%.

”Strict pentru litora , în acest an, în primele 7 luni avem o creştere de doar 1%. Dacă anul trecut în primele şapte luni au fost 605.000 de turişti, anul acesta au fost 615.000, în primele şapte luni. Suntem în acelaşi context, cu lucruri defavorizante faptul că unii români au plecat în străinătate, faptul că au crescut preţurile”, a spus ministrul Turismului.

Daniel Cadariu a arătat că Organizaţia Mondială a Turismului spunea la sfârşit de pandemie, la sfârşitul lui 2021, că estimează că indicatorii în activitatea turistică din întreaga lume vor putea reveni la valoarea din 2019 abia în orizontul anului 2024.

”Între timp a apărut războiul din Ucraina, creşterile de preţuri şi Organizaţia estimează mai nou, că revenirea va fi îndeplinită abia în orizonul anului 2026”, a precizat ministrul Turismului.

”Astea sunt datele. Atunci când faci aprecieri trebuie să te raportezi la date certe. Sunt multe cazuri în care generalizările nu coincid cu realitatea. Noi ne raportăm la INS, care a spus că activitatea în turism a crescut cu 37%, faţă de anul 2021.  La început de septembrie au apărut datele pe 7 luni cu activitatea turistică din România, creşterea în primele 7 luni din 2022, faţă de primele 7 luni din 2021 este de 25%. Ne-am apropiat deja de 6 milioane de turişti, per total, dintre care 810.000 turişti străini, în condiţiile în care în tot anul trecut în România au fost 840.000 de turişti străini”, a explicat ministrul. 


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Este cutia din imagine roșie sau nu? Ciudatul fenomen al „constanței culorii”

mie sept. 14 , 2022
Cutia de cola este roșie în poza asta, nu-i așa? Ei bine, în realitate fotografia nu are niciun pic de roșu. Dați zoom și vă veți convinge. Vedeți însă roșu, chiar dacă nu există, din cauza unui fenomen vizual intitulat „constanța culorii”. Memoria voastră umple spațiile goale din imagine. Fenomenul […]

V-ar putea interesa și: