Turismul va pierde 450 de miliarde de dolari din cauza coronavirusului

Organizaţia Mondială a Turismului (OMT) estimează că sosirile turiştilor străini ar putea scădea cu până la 30% anul acesta, la nivel mondial, ceea ce s-ar traduce printr-o pierdere de venituri de circa 450 miliarde dolari, relatează agenţia EFE.

Secretarul general al OMT, georgianul Zurab Pololikashvili, a prezentat marţi aceste date regelui Spaniei, Felipe VI, la o reuniune pentru evaluarea impactului pandemiei asupra sectorului turistic, au anunţat surse din Casa Regală spaniolă.

Pololikashvili i-a transmis regelui importanţa turismului pentru recuperarea economică şi socială în urma impactului pandemiei.

OMT, al cărei sediu se află la Madrid, estimează că numărul turiştilor la nivel global s-ar putea reduce cu circa o treime, cu pierderi ce vor depăşi 450 miliarde dolari.

În faţa acestui scenariu, Polikashvili a insistat că este nevoie urgent de „un răspuns politic coordonat la nivel internaţional, precum şi de un angajament real pentru a sprijini turismul”, sector ce asigură 10% din locurile de muncă la nivel global.

El a reamintit că turismul a fost “un aliat fidel pentru recuperare în crizele anterioare”, cu beneficii “foarte mari, care au trecut dincolo de propriul sector”.

„Pandemia este o provocare pentru Spania şi restul lumii, dar, departe de a ne învinge, ne va lăsa mai puternici ca şi societate globală”, a susţinut secretarul general al OMT la întâlnirea cu regele.

Oficialul georgian a subliniat, totodată, că turismul “trebuie să fie parte din programele şi acţiunile de salvare, pentru a ne asigura că nimeni nu rămâne în urmă” şi a reamintit că este unul dintre pilonii obiectivelor derivate din Agenda 2030 pentru Dezvoltare Sustenabilă a ONU.

Sursa: Agerpres

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.