Turiștii care aleg sudul litoralului trebuie să plătească o taxă specială

saturn

Turiştii care merg în acest an la Mangalia în staţiunile arondate, adică Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp, trebuie să plătească, începând de azi, 1 mai, o taxă specială. Valoarea este de 5 lei pe zi de persoană.

Sunt şi categorii exceptate, printre care pensionarii, veteranii de război, persoanele venite cu bilete de tratament. Autoritățile spun că fondurile astfel obţinute vor fi utilizate pentru dezvoltare şi promovare.

Potrivit unei hotărâri care a fost adoptată de Consiliul Local Mangalia la sfârşitul anului trecut şi modificată la sfârşitul lunii martie, taxa specială de stațiune va fi instituită din 1 mai 2021.

  • „Taxa specială se instituie în vederea promovării turistice a municipiului Mangalia şi a staţiunilor arondate, reprezentând venit cu destinaţie specială la bugetul local.
  • Această taxă specială este necesară pentru iniţierea şi realizarea programelor de dezvoltare ale destinaţiei turistice integrate Mangalia, precum şi pentru sustenabilitatea circulaţiei turistice către zona de sud a litoralului românesc (municipiul Mangalia şi staţiunile aflate în administrarea acestuia), prin creşterea competitivităţii destinaţiei turistice integrate „Mangalia şi staţiuni“ la nivel naţional, regional şi global”, se susține în hotărârea de Consiliu Local, conform News.ro

Taxa specială de 5 lei pe zi de persoană va fi utilizată pentru dezvoltarea infrastructurii turistice şi de întreţinere în Mangalia şi în staţiunile arondate, iar proiectele vor fi iniţiate de către Organizaţia de Management al Destinaţiei Mangalia, conform deciziei Consiliului Local.

Sunt scutite de la plata taxei de staţiune următoarele categorii de persoane:

  • veteranii de război, văduvele de război şi văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război
  • foştii deţinuţi politici, persoanele cu handicap grav sau accentuat
  • persoanele încadrate în gradul I de invaliditate şi reprezentanţii legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat şi ai minorilor încadraţi în gradul I de invaliditate
  • persoanele care au bilete de tratament emise de Casa Naţională de Pensii Publice şi Case Teritoriale
  • persoanele asigurate prin C.A.S. care beneficiază de servicii de tratament pe bază de trimitere medicală.

Pentru plătitorii taxei speciale de staţiune, care beneficiază de servicii de cazare în structurile de cazare turistică clasificate din Mangalia şi staţiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp, taxa se reţine la sursă de către structurile de cazare turistică, care o evidenţiază distinct şi o înregistrează în contabilitate, separat de pachetul de servicii şi nu este purtătoare de T.V.A. Taxa specială de staţiune, încasată de structurile de cazare turistică clasificate de la persoanele care beneficiază de servicii de cazare, va fi livrată lunar, până la data de 10 inclusiv a lunii următoare celei în care a avut loc cazarea, la bugetul local.

Organizaţia de Management al Destinaţiei Mangalia a fost înființată în septembrie 2019 și se prezintă drept prima organizatie de management al destinatiei din Romania , cu rol principal in dezvoltarea statiunilor de pe litoralul sudic românesc – Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn și Mangalia.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Constanța 100% vă urează Paște fericit!

sâm mai 1 , 2021
Echipa ziarului Constanța 100% vă urează sărbători cu sănătate și clipe în care să fiți aproape de cei dragi, pentru că sărbătoarea Paștelui este una a miracolului devenit posibil și a iubirii, în cea mai pură formă a sa. Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate […]

V-ar putea interesa și: