Turkish Airlines zboară din Constanța la prețuri promoționale, dar la ore neconvenabile

Ați observat, probabil, că un bilet de avion este mai scump atunci când orele de zbor sunt mai bune. De pildă, vă va costa mai puțin dacă aeronava decolează la 6 dimineață spre Paris, ca să iau un singur exemplu, decât dacă decolează la ora 12.00.

Personal, când zbor undeva mă uit și la orar, după o experiență obositoare cu un low-cost care a plecat dis de dimineață de pe Otopeni și noaptea târziu din Italia. Am ajuns prea repede la destinație, camera de hotel nu era gata, și am plecat prea devreme, căci check-out-ul este în jurul prânzului.

Turkish Airlines, singura companie mare care operează constant de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, a anunțat că are în această perioadă o ofertă: putem zbura din Constanța spre Istanbul cu 109 euro. Biletul trebuie cumpărat în perioada 17 – 27 ianuarie, iar perioada de călătorie este 24 ianuarie – 7 iunie 2022.

Prețul relativ mic reflectă pentru o companie de linie și faptul că orele de zbor nu sunt dintre cele mai bune. Plecarea de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu este la ora 21.40, iar aterizarea la Istanbul cu 10 minute înainte de miezul nopții. De acolo se pleacă la 9.10, ceea ce înseamnă că trebuie să fii la aeroport mai devreme de 7 dimineață.

Un alt inconvenient este că distanța între zboruri este destul de mare. De pildă, am făcut o simulare pentru începutul primăverii, poate vreți să oferiți doamnelor din viața dv. un cadou. Pe 1 martie nu sunt zboruri. Se poate pleca din Constanța pe 27 februarie sau pe 4 martie. În primul caz, returul este pe 4 martie. Așadar, cinci nopți. Un city break prelungit, nu unul clasic. Pentru plecarea de pe 4 am găsit retur pe 11, pe site-ul greoi al companiei.

Dacă ne gândim că Istanbul este la 610 km de Constanța, adică circa 8 ore de condus (Cluj-Napoca e mai departe și se conduce mai mult), că vei plăti pe combustibil cam cât pe un bilet de avion, dar poți să ai 5 pasageri, și că poți pleca în orice zi vrei tu, dintr-o dată avionul nu mai pare o opțiune prea bună.

Este, însă, o opțiune pentru cei care folosesc Istanbul pe post de hub, pentru o altă destinație, și care nu mai vor să conducă până la Otopeni. Ora de plecare de pe Kogălniceanu este chiar bună în acest caz, pentru că puteți dormi pe timp de noapte. Și, dacă aveți bani, înțeleg că secțiunea de business class a Turkish Airlines e ceva ce merită cu prisosință încercat.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Turkish Airlines zboară din Constanța la prețuri promoționale, dar la ore neconvenabile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Șeful Pfizer a anunțat SFÂRȘITUL PANDEMIEI!

Mon Jan 17 , 2022
Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a declarat luni că, deși „cel mai probabil scenariu” este acela în care coronavirusul va continua să circule timp de ani de zile, este de părere că actualul val de infecții va fi ultimul care va necesita impunerea de restricții, relatează The Times of Israel. Bourla a […]