Țuțuianu a luat foc: „1.500 de români din Italia vor fi carantinați în Constanța. JUDEȚUL, EXPUS ÎN MOD IRESPONSABIL DE CĂTRE PREFECT!”

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, este revoltat pe atitudinea prefectului. Acesta a citit, în CJSU, un document prin care anunța că 1.500 de români vor fi aduși în Constanța din Italia, țara cel mai grav afectată de epidemia de coronavirus.

Constanța 100% a scris despre acest subiect aici: SURSE Circa 1.500 de români din Italia, aduși în Constanța cu avioanele. Vor sta în carantină în Mamaia

„În obediența sa politică, acest înalt funcționar public, a lecturat în Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență un document care ne anunță că aproximativ 1500 de români aduși din zone roșii din Italia vor fi carantinați în Constanța, în contextul în care județul nu dispune de baza materială medicală necesară în asemenea situație. Este un caz de iresponsabilitate maximă, atât pentru românii aduși din Italia, cât și pentru locuitorii județului. Lipsa testelor, a disponibilului de paturi, a echipamentelor necesare într-o situație atât de gravă – conduce la o criză sanitară și umanitară. ESTE UN ACT IRESPONSABIL, FARA PRECEDENT!!! Fac apel la Președintele Iohannis, la Guvernul României să ia măsurile care se impun și să nu transforme Constanța într-un județ izolat.”, a scris acesta, pe pagina sa oficială de Facebook.

Iată restul mesajului:

„Oamenii trebuie triați epidemiologic și transportați în mod asistat în județele de unde provin.
Altfel, au fost aduși acasă doar pentru un exercițiu de imagine. Nu avem suficiente echipamente, medici sau dotări.
Este o degringoladă totală, iar cei care trebuie să gândească strategic nu fac decât să sufoce un sistem și așa subdimensionat.
Este inadmisibil să aduci un flux uriaș de oameni cărora știi din start că nu le poți oferi tratamentul necesar. Oamenii trebuie triați epidemiologic și asistați pentru a ajunge în județele unde au domiciliul. Distribuiți corect – avem o șansă cu toții la un tratament corect.
Este anormal sa ne aruncați, pe toți, într-o groapă a leilor și apoi să citiți liniștiti ordine și statistici. Oamenii din județul Constanța nu sunt simple cifre pe hârtie. Și nici cei întorși din Italia. Sunt copii, mame, frați sau bunici! Și trebuie respectați! Cu toții, avem dreptul la o șansă egală.
Distribuiți corect, cu echipamente suplimentate, cu dotări standard – putem să învingem boala. Altfel, locuitorii Județului Constanța devin vulnerabili.
Eu nu îmi pot asuma acest demers irațional, domnilor guvernanți! Puteți dumneavoastră să garantați că în tot județul nu se mai îmbolnăvește nici măcar un om? Pentru că, domnilor, atât este necesar pentru ca noi să intrăm într-o criză medicală! UN OM! Este cifra care face diferența!

Vă cer să vă asumați public aceste decizii! Să veniți în fața constănțenilor și să explicați de ce copiii, părinții, bunicii sau frații noștri nu vor avea șansa la tratament egal.”

Zen Residence
energia residenceOne thought on “Țuțuianu a luat foc: „1.500 de români din Italia vor fi carantinați în Constanța. JUDEȚUL, EXPUS ÎN MOD IRESPONSABIL DE CĂTRE PREFECT!”

  1. Nu este suficient ca (probabil) pana pe la finalul lunii mai, daca nu si in iunie, vor fi inchise hotelurile, le faceti inutilizabile si sperietori pentru tot sezonul !
    Avem capete patrate din belsug, care vor sa lupta sa puna pe butuci tot ce mai functioneaza in tara asta!
    De ce in Mamaia, de ce nu acolo unde toata vara nu gasesti picior de turist ?
    De ce pe litoral ? In zonele miniere sau unde nu prea mai e turism nu sunt hoteluri ?
    Nu stiu cat e BATAIE DE JOC sau câtă IRESPONSABILITATE !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Dr. Florian Stoian: „Scoateți în ceasul al doisprezecelea jandarmii pe stradă, izolați oamenii, supravegheați pe cei întorși, construiți după modelul Bucureștiului un spital militar”

Sat Mar 21 , 2020
Dr. Florian Stoian, unul din cei mai cunoscuți și apreciați doctori din Constanța și nu numai, a făcut o radiografie exactă a momentului în care ne aflăm. Acesta îi întreabă pe guvernanți, pe pagina sa personală, unde sunt spitalele promise, de ce s-au cheltuit zeci de milioane de euro pe […]
dr. florian stoian