Țuțuianu, CJC: ”Este inadmisibil cum a fost condusă RAJDP”

În vizită de lucru la RAJDPP
Marius Țuțuianu (stânga), în vizită de lucru la RAJDP

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, împreună cu cei doi vicepreședinți Claudiu Iorga Palaz și Daniel Dumitru Learciu au făcut, joi dimineață, o vizită neanunțată la Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța (RAJDP). În urma unui control la sediul central al RAJDP, conducerea județului a demarat discuțiile cu administratorii judiciari.

„Am identificat numeroase probleme și am început discuțiile cu administratorul judiciar și cel special pentru a remedia lucrurile. Obiectivul nostru este acela de a salva Regia și de a o rentabiliza”, a declarat președintele C.J.C., Marius Horia Țuțuianu.

Țuțuianu, însoțit de vicepreședintele Claudiu Iorga Palaz, tot joi, dar pe seară, a continuat controlul neanunțat la RAJDP. În urma acestei vizite neanunțate s-au descoperit mai multe nereguli dar și obiecte care nu țin de domeniul de activitate al regiei.

Am rămas șocați de ce am găsit. Zeci de utilaje dezafectate și obiecte numai bune de dus la muzeu”, a declarat președintele C.J.C., Marius Horia Țuțuianu.

La sediul central al RAJDP, dar și la Stația de Preparare Asfalt – Cuza Vodă s-a constatat că spațiile destinate reparării și întreținerii utilajelor erau folosite pe post de spații de depozitare a unor resturi de ajutoare, aflate într-o avansată stare de degradare. Conducerea CJC a mai descoperit și câteva piese de mobilier destinate petrecerilor câmpenești. La secția din localitate Cuza Vodă au fost găsite calești, hamuri, trăsuri precum și costume de călărie.

“Ne putem deschide un centru de echitație, fără niciun fel de probleme”, au punctat cei doi oficiali ai județului.

În urma controlului la Stația de Preparare Asfalt – Cuza Vodă s-a constatat nefuncționalitatea acesteia de opt zile, din cauza unei piese ce poate fi reparată în cel mult 48 de ore.

Este inadmisibil cum a fost condusă și gestionată această regie. RAJDP poate fi salvată dar cu multă atenție”, au conchis cei doi.

Curios, afirmațiile vin de la un PSD-ist care ar fi trebuit să știe ce s-a întâmplat în regia condusă de PSD-iști.

Țuțuianu și Palaz vor propune plenului Consiliului Județean Constanța constituirea unei comisii, din care să facă parte toate formațiunile politice reprezentate în consiliu. Scopul aceste comisii ar fi cel de a superviza activitatea si rentabilizarea RAJDP.

Amintim că RAJDP Constanța a intrat în insolvență în decembrie 2015. Cererea a fost acceptată de Tribunalul Constanța, în ședința din 29 decembrie. Administrator special a fost numit Virgil Stan la începutul lui 2016, în urma unei hotărâri de Consiliu Județean.

Vom reveni asupra acestui subiect.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O dezbatere necesară: ce facem cu Regia de căruţă?

vin iul. 8 , 2016
Conducerea Consiliului Judeţean Constanţa a descoperit la staţia de asfalt a Regiei de Drumuri şi Poduri (RAJDP) caleşti, hamuri, costume de călărie, utilaje defecte şi mese de petreceri. Un tablou dezolant care exprimă lapidar situaţia de totală inadecvare a regiei de drumuri la realităţile actuale. Caleştile din curte sunt, totodată, […]

V-ar putea interesa și: