TVA redus pentru sistemele moderne de încălzire, în urma unui proiect comun PNL – PSD – USR

Un lucru mai rar întâlnit s-a petrecut în Parlamentul României. Deputați din partea puterii și opoziției au lăsat deoparte lupta politică și au depus împreună un amendament care va aduce atât beneficii financiare, cât și ecologice.

Cei trei sunt Bogdan-Iulian Huțucă, președintele PNL Constanța și președintele Comisiei Buget – Finanțe a Camerei Deputaților, Alfred – Robert Simonis, PSD,  și Cristina-Mădălina Prună, USR.

Aceștia au depus un proiect pentru completarea Legii nr. 227/3015 privind Codul Fiscal în sensul aplicării unei cote reduse de TVA, de 5%, pentru mai multe bunuri și servicii din domeniul sistemelor de încălzire moderne.

Proiectul a fost aprobat în data de 6 decembrie 2022.

Practic, aceștia au propus o cotă de TVA de 5%, în loc de 19%, pentru:

  1. livrarea si instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, sisteme de încălzire cu emisii scăzute de înaltă eficiență care se încadrează în valorile de referință pentru emisiile de PM stabilite în anexa V la Regulamentul (UE) 2015/1189 al Comisiei și în anexa V la Regulamentul (UE) 2015/1185 al Comisiei și cărora li s-a atribuit o etichetă energetică a UE pentru a demonstra întrunirea criteriului menționat la articolul 7 alineatul (2) din Regulamentul (UE) 2017/1369 al Parlamentului European și al Consiliului, destinate locuințelor, inclusiv a kiturilor de instalare, a componentelor, respectiv a soluțiilor complete, după caz.
  2. livrarea si instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, sisteme de încălzire cu emisii scăzute de înaltă eficiență care se încadrează în valorile de referință pentru emisiile de PM stabilite în anexa V la Regulamentul (UE) 2015/1189 al Comisiei și în anexa V la Regulamentul (UE) 2015/1185 al Comisiei și cărora li s-a atribuit o etichetă energetică a UE pentru a demonstra întrunirea criteriului menționat la articolul 7 alineatul (2) din Regulamentul (UE) 2017/1369 al Parlamentului European și al Consiliului,  inclusiv a kiturilor de instalare, a componentelor, respectiv a soluțiilor complete, după caz,  destinate clădirilor administrației publice centrale sau locale,  clădirilor entităților aflate in coordonarea/subordonarea acestora, cu excepția societăților comerciale.
Bogdan-Iulian Huțucă, președintele PNL Constanța și președintele Comisiei Buget – Finanțe a Camerei Deputaților

În contextul crizei energetice prin care trece Europa și nu numai, reducerea TVA înseamnă un cost mai mic pentru cumpărători și o eficiență energetică sporită.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un copil va avea nevoie de asistenţă medicală permanentă pe tot parcursul vieții în urma unei nașteri cu probleme. Medicul a fost trimis în judecată

mie dec. 7 , 2022
Un medic de obstretică – ginecologie a fost trimis în judecată de procurorii bucureşteni pentru infracţiunea de vătămare a fătului în timpului naşterii, el fiind acuzat că nu a făcut operaţia de cezariană într-un timp cât mai scurt. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a transmis, miercuri, printr-un […]

V-ar putea interesa și: