TWINNING PERFORMING ARTS / ARTE GEMENE. Primul eveniment online din rezidența constănțeană a proiectului european GENIUS LOCI

TWINNING PERFORMING ARTS

Astăzi, 2 februarie 2021, la ora 18:00, Teatrul de Stat Constanța deschide rezidența constănțeană online a proiectului cultural GENIUS LOCI (SPIRITUL LOCULUI), proiect cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Programul cultural Europa Creativă. Transmitem online evenimentul ”Twinning Performing Arts” (în traducere aproximativă „spectacole gemene” sau „Arte gemene”) – pe paginile Facebook ale teatrului și proiectului Genius Loci.

Veți putea urmări un moment artistic filmat, în care artiști ai Teatrului de Stat Constanța vor interpreta cântece tradiționale românești, iar artiști de la Lecce vor interpreta cântece tradiționale din Italia. În plus, un cântec din Turcia, interpretat de actorul Onur Uysal, din trupa internațională a Teatrului Astragali, alături de actorii români, pe scena TSC. De la Constanța interpretează actorii Laura Iordan Adrian, Georgiana Mazilescu, Alina Manțu și Remus Archip, iar din Lecce, Anna Cinzia Villani, Simonetta Rotundo, Roberta Quarta.

Partenerii proiectului GENIUS LOCI sunt Departamentul de Istorie, Societate și Studii Umaniste  de la Universitatea din Salento (Italia), Teatrul de Stat Constanța, Fundația Dansului „Alicia Alonso” din cadrul Universității „Regele Juan Carlos” din Madrid (Spania), Directoratul General al Institutului Internațional al Teatrului – UNESCO (Franța), Municipalitatea din Zakynthos și Teatrul Tsi Zakynthos din Grecia.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Teatrul de Stat Constanţa reia spectacolele live. Ce putem vedea la sfârșitul săptămânii

Tue Feb 2 , 2021
Teatrul de Stat Constanţa reia spectacolele live și își așteaptă publicul cu două spectacole pentru întreaga familie – „Desculț în parc” (sâmbătă) și Memoria apei (duminică). Sâmbătă, 6 februarie, de la ora 19:00, aveți ocazia să îi întâlniţi pe Paul și Corrie Bratter, celebrul cuplu de tineri căsătoriți pe care […]
teatrul de stat constanta