UBER a intrat pe piața din Constanța. Adio, taxi!

UBER Constanța

UBER și-a făcut intrarea pe piața din Constanța.

„Suntem bucuroși să anunțăm că, începând de azi, poți comanda o cursă UBER în Constanța. De acum înainte, drumurile tale spre casă, la birou sau după o seară plăcută cu prietenii sunt mai sigure și mai convenabile cu UBER”, spun reprezentanții companiei.

Prima zi de funcționare a fost 22 iunie.

Prima clientă a fost actrița și cântăreața Aylin Cadîr.

„Mă întorc destul de des acasă și, pentru că nu am încă permis de conducere, UBER este modalitatea rapidă și sigură de a mă deplasa prin oraș”, spune Aylin.

Personal, am folosit UBER în excursiile peste hotare, din mai multe motive. În primul rând, datorită predictibilității prețului. Știi exact cât te costă curs și nu mai riști să iei țeapă de la unii taximetriști dispuși să te fure. În al doilea rând, datorită modalității de plată: cursele au fost achitate automat din card, fără să fim nevoiți să schimbăm cash, să așteptăm restul, care poate să nu existe, etc. În al treilea rând, pentru că știi cu cine te urci în mașină. Vezi profilul șoferului, îi poți da un calificativ. În al patrulea rând, pentru că toate cursele rămân înregistrate. Pot vedea și acum o cursă de acum doi ani. Poate vă uitați ceva de valoare în mașină. Nu trebuie să rețineți numărul, nici să vă rugați să fi luat bonul fiscal (dacă s-a emis). Ai totul în telefon. Sper ca, după implementarea acestui serviciu, și companiile clasice de taxi să învețe ceva, să implementeze aceste modele.

Un exemplu: în Paris, șoferii de UBER fac niște cursuri de limbă engleză, plătite de companie, pentru a interacționa mai ușor cu turiștii. În Constanța nu se va ajunge acolo, probabil, dar e un exemplu de implicare.

Am făcut și o simulare. Un drum de acasă la Dobrogea TV mă costă 15,72 lei. Probabil cam cât mi-ar fi luat și un taxi normal. Prefer însă UBER.

În Constanța este disponibil serviciul UBER X, cel mai cunoscut al companiei, care pune la dispoziție mașini de clasă medie, într-o varietate de forme și culori. Serviciile de lux ale companiei nu sunt încă disponibile.

UBER operează în peste 600 de oraș din peste 60 de țări. În România, UBER este disponibil în orașe precum Bucureşti, Cluj Napoca, Braşov, Timişoara și Iași

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.