Ucrainenii au îngenunchiat în fața balerinului care a murit de front

Sute de oameni s-au adunat la Kiev pentru a-și lua rămas bun de la îndrăgitul balerin ucrainean Oleksandr Shapoval, care a fost ucis în luptele din estul Ucrainei, relatează The Guardian.

Unii au căzut în genunchi, iar alții au aplaudat în timp ce soldații i-au adus sicriul drapat într-un steag ucrainean la Opera Națională din Kiev.

Rude, colegi, soldați și fani au venit cu flori în mâini trecând pe lângă fotografii ale artistului pe scenă și în prima linie, relatează AFP.

Cele două fiice adolescente ale lui Shapoval erau în mulțime.

Shapoval, în vârstă de 47 de ani, a fost dansator la Opera din Kiev din 1994.

S-a retras și a început să predea dans în 2021, înainte de a se oferi voluntar pentru a-și apăra țara pe 25 februarie, în ziua următoare invaziei Rusiei.

După ce trupele ruse s-au retras de la Kiev, Shapoval a luptat în regiunea industrială a Donbasului.

El a murit într-un atac cu mortierul lângă Maiorsk, în regiunea Donețk, pe 12 septembrie.

Video: Twitter/ James Waterhouse


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Preşedintele României va participa la funeraliile de stat al Reginei Elisabeta a II-a alături de cei mai mari lideri ai lumii

sâm sept. 17 , 2022
Preşedintele României, Klaus Iohannis, va fi la Londra duminică şi luni, unde va participa la o întâlnire cu Regele Charles al III-lea, apoi la funeraliile de stat al Reginei Elisabeta a II-a. Potrivit programului preşedintelui României, duminică, 18 septembrie, Klaus Iohannis va participa la recepţia găzduită de Majestatea Sa Regele […]

V-ar putea interesa și: