Ucrainenii au îngenunchiat în fața balerinului care a murit de front

Sute de oameni s-au adunat la Kiev pentru a-și lua rămas bun de la îndrăgitul balerin ucrainean Oleksandr Shapoval, care a fost ucis în luptele din estul Ucrainei, relatează The Guardian.

Unii au căzut în genunchi, iar alții au aplaudat în timp ce soldații i-au adus sicriul drapat într-un steag ucrainean la Opera Națională din Kiev.

Rude, colegi, soldați și fani au venit cu flori în mâini trecând pe lângă fotografii ale artistului pe scenă și în prima linie, relatează AFP.

Cele două fiice adolescente ale lui Shapoval erau în mulțime.

Shapoval, în vârstă de 47 de ani, a fost dansator la Opera din Kiev din 1994.

S-a retras și a început să predea dans în 2021, înainte de a se oferi voluntar pentru a-și apăra țara pe 25 februarie, în ziua următoare invaziei Rusiei.

După ce trupele ruse s-au retras de la Kiev, Shapoval a luptat în regiunea industrială a Donbasului.

El a murit într-un atac cu mortierul lângă Maiorsk, în regiunea Donețk, pe 12 septembrie.

Video: Twitter/ James Waterhouse

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Preşedintele României va participa la funeraliile de stat al Reginei Elisabeta a II-a alături de cei mai mari lideri ai lumii

Sat Sep 17 , 2022
Preşedintele României, Klaus Iohannis, va fi la Londra duminică şi luni, unde va participa la o întâlnire cu Regele Charles al III-lea, apoi la funeraliile de stat al Reginei Elisabeta a II-a. Potrivit programului preşedintelui României, duminică, 18 septembrie, Klaus Iohannis va participa la recepţia găzduită de Majestatea Sa Regele […]