Ucrainenii pot folosi gratuit mijloacele de transport în comun din Constanța. Pentru constănțeni, biletul s-a scumpit

Primăria Constanța a anunțat că, pentru a veni în sprijinul cetățenilor ucraineni aflați în tranzit sau stabiliți în municipiul Constanța pentru o perioadă mai lungă de timp, Consiliul de Administrație al CT BUS S.A a decis să ia măsura de acordare de gratuitate la transportul în comun. Aceasta se acordă pe baza pașaportului, a cărții de identitate sau a unui document care le atestă calitatea de refugiat.

„O parte din ei au apelat la serviciul public de transport persoane, însă au întâmpinat dificultăți cu moneda ucraineană care nu poate fi schimbată decât la o singură bancă, într-o anumită limită.”, a precizat primăria.

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a promis în campania electorală transport în comun gratuit pentru constănțeni. Nu numai că nu s-a întâmplat acest lucru, dar, de ieri, biletele sunt aproape de două ori mai scumpe.

Noile prețuri sunt sensibil mai mari decât cele vechi, în unele cazuri, aproape duble.

  • Bilet 1 călătorie – 2,5 lei
  • Bilet 2 călătorii – 5 lei
  • Bilet 75 minute –  4 lei
  • Bilet valabil 24 de ore pe toate liniile – 10 lei
  • Bilet 7 zile – 35 lei

Direcția Generală Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța scrie, într-un raport, că tarifele biletelor de călătorie nu s-au schimbat din anul 2013, că „sunt reduse ca valoare comparativ cu orașe similare din România și cu puterea de cumpărare din Constanța”. Așadar, au constănțenii bani, își permit să plătească mai mult! Ce nu se spune în raport este că salariile constănțenilor sunt sub media națională! Se mai spune în raport că propunerea de majorarea a tarifelor este „o decizie corectă de management pentru a maximiza sumele colectate de la beneficiarii serviciului de transport public”. Detalii AICI.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Oamenii angajați de Primăria Constanța pentru a găsi soluții pentru transportul public în Zona Metropolitană sunt specialiști în tehnicile de vindecare cu ajutorul energiei

mie mart. 16 , 2022
Primăria Constanța a anunțat, joi, că derulează, în această perioadă un studiu privind oportunitatea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară cu rol în exercitarea atribuțiilor legale în domeniul serviciilor de transport public local la nivelul Zonei Metropolitane Constanța. Astăzi, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, s-a întâlnit cu reprezentanți ai orașelor și […]
Primarul Vergil Chițac și Răzvan Novaseliv le vorbesc primarilor despre transportul în comun. Foto: Primăria Constanța

V-ar putea interesa și: