UDDTMR vă invită la Tepreș

tepres 2016(2)

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România îi invită, sâmbătă, 9 iulie 2016, la o amplă manifestare tradițională specifică etniei tătare. Este vorba despre Tepreș, o Sărbătoare Câmpenească, ce se organiza pe vremuri în rândul comunităților de tătari din Dobrogea.

După mai bine de 50 de ani, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a reluat această tradiție în anul 2014. Și anul acesta membrii comunității și nu numai vor putea să participe la cursele de cai, la întrecerile de tras cu arcul sau vor putea urmări tradiționalele lupte tătărești – Kureș. Nu vor lipsi bucatele tradiționale tătărești, pregătite de membrele organizațiilor de femei ale UDTMR pe tot parcursul zilei în spațiile special amenajate, în timp ce pe scenă va avea loc un program artistic susținut de ansamblurile și soliștii comunității, cunoscut fiind faptul că folclorul tătăresc este unul deosebit de bogat și foarte îndrăgit în Dobrogea.

Evenimentul de sâmbătă, 9 iulie 2016, se va desfășura începând cu ora 15,00, la Pădurea Fântânița – Murfatlar.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Unanimitate în Consiliul Local Medgidia

Fri Jul 8 , 2016
Consilierii din Medgidia s-au întrunit joi după amiază pentru a dezbate singurul punct de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare. Proiectul de hotărâre pentru „mandatarea Primarului Municipiului Medgidia de a reprezenta interesele Consiliului Local al municipiului Medgidia în dosarele juridice aflate pe rolul instanțelor judecătorești și în procedura executării […]