UDMR: „Considerăm iresponsabilă decizia Moscovei de a recunoaşte independenţa celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă, marţi, că este iresponsabilă decizia Moscovei de a recunoaşte independenţa celor două regiuni separatiste din Ucraina, dar „România trebuie să acţioneze cu cea mai mare responsabilitate, contribuind la căutarea unei soluţii diplomatice paşnice”.

„Considerăm iresponsabilă decizia Moscovei de a recunoaşte independenţa celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei. Forţele armate ruse nu au intrat pe teritoriul Ucrainei pentru menţinerea păcii, ci pentru a ocupa agresiv teritorii din Ucraina. Acest lucru nu este doar o ameninţare la adresa păcii din regiune şi din Europa, ci Rusia subminează şi bazele dreptului internaţional”, a scris, marţi, pe Facebook, Kelemen Hunor.  

Acesta susţine poziţia Uniunii Europene şi apreciază că trebuie căutate în continuare soluţii diplomatice.  

„România, în calitate de membră NATO, trebuie să acţioneze cu cea mai mare responsabilitate, contribuind la căutarea unei soluţii diplomatice paşnice. De asemenea, trebuie să susţină impunerea sancţiunilor internaţionale împotriva Rusiei şi să sprijine acţiunile de apărare ale NATO”, a mai scris Kelemen Hunor. 

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a recunoscut independența republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, anterior, el informându-i telefonic în legătură cu această intenţie pe preşedintele Franţei Emmanuel Macron şi pe cancelarul german Olaf Scholz, cărora le-a transmis că va semna ”în curând” decretul de recunoaştere a celor două republici. 

După şedinţa Consiliului de Securitate al Federaţiei ruse, Putin a ţinut un discurs despre lunga istorie a Rusiei şi a fostei Republici Sovietice Socialiste Ucrainene sub conducerea comunistă în secolul al XX-lea, informează CNN. Putin a afirmat că Rusia a fost „jefuită” când Uniunea Sovietică s-a destrămat în 1991. 

La final, în direct, Vladimir Putin a semnat decretele de recunoaştere a independenţei celor două republici separatiste, în prezenţa liderilor acestora. 

Sursă foto: Wikipedia

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

S-a dublat numărul de cazuri de covid, dar și de decese

Tue Feb 22 , 2022
Autoritățile din România au anunțat azi 14.775 de noi infectări cu coronavirus, dublu față de ieri, când au fost 7.081 de cazuri, la un număr de teste ce urmează să fie anunțat mai târziu. Tot azi au fost anunțate 215 decese, mai mult decât dublu față de ieri. Numărul cazurilor […]