UDTR celebrează „Ziua Limbii Turce”

ziua limbii turce

Uniunea Democrată Turcă din România organizează spectacolul aniversar, „5 iunie – Ziua Limbii Turce”.

Evenimentul are loc sâmbătă, 8 iunie 2019, ora 14.00, în aula B a Universității „Ovidius” din Constanța, b-dul Mamaia nr.124 și este organizat cu prilejul împlinirii a 3 ani de la instituirea prin lege a zilei de 5 iunie, ca Zi a Limbii Turce.

Spectacolul va fi susţinut de ansamblul folcloric „Delıkanlılar” al UDTR şi de invitaţi speciali din Republica Turcia, Macedonia de Nord şi Republica Moldova. Preşedintele UDTR, Fedbi Osman, va înmâna plachete aniversare unor personalităţi din spaţiul public, care au sprijinit prin activitatea lor promovarea limbii şi culturii etnicilor turci din România. 

Vor primi plachete aniversare: prefectul judeţului Constanţa, Dumitru Jeacă, subprefectul Şenol Ali, rectorul Universităţii „Ovidius” Constanţa , profesor universitar dr. Sorin Rugină şi secretarul general adj. din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Levent Accoium. Vor mai primi plachete aniversare: ambasadorul Republicii Turcia în România, E.S. Füsun Aramaz, consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, Sulhi Turan, coordonatorul Biroului TIKA Bucureşti, Yasemin Melez Biçer, preşedintele DEIK, Ömer Süsli  şi preşedintele TIAD România, Güven Güngör.

În cadrul aceluiași eveniment, vor fi premiaţi elevii clasaţi pe primele 4 locuri la concursul naţional de muzică şi poezie turcă, „Güzel Dilim-Fumoasa mea limba turcă” organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi ISJ Constanţa în data de 31 mai . Elevii vor primi premii din partea UDTR şi a Agenţiei de Cooperare şi Coordonare Turcă (TIKA). Spectacolul aniversar este organizat de comisia de cultură a UDTR cu sprijinul TIKA.

Ziua de 5 iunie se sărbătoreşte din anul 2017 ca urmare a adoptării Legii nr.223 de către Parlamentul României, în noiembrie 2016, lege iniţiată de deputatul Iusein Ibram.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

A apărut prima intenție de candidatură pentru funcția de consilier local în Cernavodă

Fri Jun 7 , 2019
A apărut prima intenție de candidatură pentru funcția de consilier local în Cernavodă Robert Eusebiu Spârcaci și-a declarat public intenția de a candida independent pentru funcția de consilier local la alegerile locale din vara anului 2020 la Primăria Orașului Cernavodă. „De ce am decis să candidez? În primul rând pentru […]