UDTTMR le cere tătarilor să-și declare etnia la recensământ

UDTTMR a lansat o campanie de informare și conștientizare în cadrul comunității tătare, în vederea declarării juste a identității și apartenenței etnice la Recensământul Populației și Locuințelor (2022), care se desfășoară în această perioadă.

„Facem apel pe această cale la receptivitate, implicare și responsabilitate în rândul etnicilor tătari dar și al tuturor celor care simt tătărește.”, spun reprezentanții uniunii.

În perioada februarie – iulie 2022 se desfășoară recensământul populației și locuințelor, iar constănțenii pot deveni recenzori.

Calendarul de desfășurare a Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor:

  • 1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative şi încărcare bază de date RPL2021
  • 14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare online a populației și autorecenzare asistată de către recenzori autorizați (metoda CAWI)
  • 16 mai – 17 iulie 2022: Colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă, în gospodării (cu ajutorul tabletelor)

Vă recomandăm și: A început recensământul populației și locuințelor. Se va desfășura preponderent online. Amenzile ajung la 5.000 de lei


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Constanța, pe locul doi în România după numărul de cazuri noi de Covid

sâm feb. 12 , 2022
În județul Constanța au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, 1.174 de cazuri noi de covid. Este cea mai mare cifră din România, cu excepția Bucureștiului (5.129 de cazuri). La nivel național au fost înregistrate 18.751 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID […]

V-ar putea interesa și: