UDTTMR organizează cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România organizează în perioada 1 – 4 septembrie 2023 cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar, proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

De aproape trei decenii, Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar a devenit un reper al vieții culturale din județul Constanța, el desfășurându-se atât în municipiul Constanța, cât și în alte localități din județ unde trăiesc comunități mari de etnici tătari.

Un adevărat promotor al valorilor identitare tătărești, dar și un mesager al multiculturalității dobrogene, festivalul își deschide an de an porțile pentru toți cei care iubesc valorile tradiționale. Intrarea la toate spectacolele va fi liberă. Și anul acesta, pe scena festivalului vor evolua alături de ansambluri ale UDTTMR, ansambluri ale minorităților etnice din România și ansambluri din străinătate.

Evenimentul, realizat pentru al doilea an consecutiv cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, se va deschide vineri, 1 septembrie 2023, ora 17.00, cu o conferință de presă susținută de președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, la sediul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Programul Internațional de Scenografie – ediția a doua se desfășoară la Castrul Roman din Ovidiu

vin sept. 1 , 2023
Începând de astăzi, între 1 și 10 septembrie 2023, în proaspăt renovatul Castru Roman din Ovidiu/Constanța se desfășoară ediția a doua a International Program in Scenography, un atelier intensiv de zece zile în care artiști emergenți vor lucra cu profesioniști consacrați pentru a realiza instalații de artă site-specific, multidisciplinare, cu […]

V-ar putea interesa și: