UDTTMR organizează, în Constanța, „Turneul Campionilor la Kureș – 2023”

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România organizează sâmbătă, 9 septembrie, Turneul Campionilor la Kureș – 2023”, eveniment organizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. Competiția care va avea loc începând cu ora 16.00, în Parcul Tăbăcăriei – Constanța (perimetrul din spatele Restaurantului Zodiac), va marca încheierea sezonului de kureș al anului 2023. Competiția se va desfășura pe două categorii.

Kureş-ul este un sport strămoşesc, vechi de mii de ani, având originea în Asia Centrală. Fiind un sport de masă, el este destinat amatorilor.

În cadrul competițiilor de kureș, luptătorii îşi pun în valoare însuşirile fizice şi psihice, făcând dovada cinstei, dreptății, curajului şi dibăciei etnicilor tătari, comunitatea tătară din România făcându-se remarcată prin însăși faptul că este singura comunitate etnică ce are un sport tradițional.

În demersul de promovare, competiţiile de kureş au devenit astfel o tradiție pentru localităţile din România în care trăiesc etnici tătari, ele transformându-se, în timp, în adevărate sărbători la care iau parte atât tătarii, cât şi populația majoritară și reprezentanți ai altor comunități etnice.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un român a plătit 15.000 de lei pentru a închiria de la primărie un loc de parcare timp de un an

vin sept. 8 , 2023
Un român a oferit o sumă-record pentru un loc de parcare în Drobeta Turnu Severin. Locul de parcare se află în zona Crihala Nord, iar un cetățean a plătit nici mai mult, nici mai puțin de 15.000 lei, echivalentul a 3.000 euro, scrie presa locală. Decizia acestuia este cu atât […]

V-ar putea interesa și: