UDTTMR organizează un concurs de eseuri pentru elevi

 Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România și Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța organizează cea de-a patra ediție a concursului de eseuri „Tătarii dobrogeni: Istorie, Tradiții și Civilizație”.

Concursul este deschis elevilor din clasele IX – XII, indiferent de etnie, ale căror eseuri trebuie să vizeze aspecte legate de istoria și civilizația tătarilor din România. Elementul de noutate de anul acesta îl constituie faptul că organizatorii încurajează elevii să participe cu eseuri bazate pe istorie orală. Astfel, doritorii își pot pregăti lucrările bazându-se pe interviuri cu una sau mai multe persoane, care să prezinte tradițiile, obiceiurile, viața de zi cu zi a comunității, relațiile tătarilor cu alte grupuri etnice. Lucrările realizate în baza unor interviuri vor fi însoțite de înregistrările audio / video.
Toate eseurile vor fi publicate într-un volum, aflat la a patra ediție, iar cele mai bune dintre ele vor obține premii speciale din partea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România.

În vederea jurizării și publicării lor, eseurile trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

• Lucrările vor fi redactate în limba română, maxim 10 pagini, Times New Roman 14, 1,5 rânduri.
• Lucrările vor avea cel mult două imagini și/sau diagrame.
• Lucrările trebuie să conțină, în partea stângă, sus, pe prima pagină, numele întreg al autorului și al coordonatorului și să se precizeze unitatea de învățământ din care provine autorul eseului.
• Lucrarea trebuie să nu fi fost publicată și să nu fi participat la un alt concurs.
Lucrările pot fi trimise numai în format electronic, până la data de 25 noiembrie 2016, la următoarea adresă de e-mail:
tătariidobrogeni@yahoo.com.

Festivitatea de premiere va avea loc în luna decembrie, în cadrul activităților organizate de UDTTMR cu prilejul Sărbătorii Etniei Tătare din România.

Toți elevii înscriși în concurs vor primi premii de participare. Cele mai bune 3 eseuri vor fi răsplătite cu câte o tabără de o săptămână în vara anului 2017 și premii în bani.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.