Uite parcul, nu e parcul. Felicia Ovanesian promite, Vergil Chițac neagă

Un frumos spațiu verde. Din păcate, din Cluj-Napoca, nu din Constanța

Astăzi ar fi trebuit să înceapă construirea celui mai mare parc al municipiului Constanța. Cum cel mai mare în prezent este Tăbăcărie, aproape 50 de hectare, ne așteptam la ceva grandios. Un fel de Central Park din New York, păstrând proporțiile.

Anunțul a fost făcut încă de ieri de city managerul orașului, Felicia Ovanesian, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, vizibilă numai pentru prietenii săi.

„Cu acordul, suportul necondiționat și coparticiparea primarului, inițiem mâine (n.r. 16 aprilie) procedurile de „construire” a celui mai mare parc al Constanței! Va fi, fără îndoială, un proces laborios, de durată, greoi, împănat de proceduri și costisitor. Dar care trebuie inițiat!”, a scris aceasta.

Cu siguranță, o veste bună, o inițiativă pe care o aplaudăm și sprijinim.

Astăzi am așteptat cu sufletul la gură să aflăm unde se va construi acest mega parc. Primarul Constanței, Vergil Chițac, a oferit detalii despre proiectele de înverzire a orașului, în timpul unei acțiuni de plantare a 250 de copaci în parcul Tăbăcărie. Din declarațiile sale reiese că nici măcar nu se pune problema unui parc de mari dimensiuni, pentru că nu există terenul necesar, ci a unor mini parcuri, realizate pe terenuri obținute prin exproprieri.

„Căutăm în jurul Constanței locuri generoase în care să facem mini parcuri. Avem dificultăți în sensul în care, consultând patrimoniul, am observat că nu prea mai avem loc. Și atunci, singura soluție, care e și mai costisitoare, dar și mai cronofagă, este aceea de a identifica zona, de a face un studiu de prefezabilitate, de a te duce în fața consilierilor locali și de a le spune că acolo vrem să facem expropriere pentru cauză de utilitate publică. Și așa cum spune legea, regenerarea urbană, creșterea de suprafață de spații verzi, este un motiv pentru care putem să facem exproprieri.”, a declarat primarul Vergil Chițac.

Vă recomandăm și: Iar ne-au umilit clujenii. Emil Boc înființează într-un an mai multe spații verzi decât echipa Chițac – Ovanesian în 63,3

Zen Residence3 thoughts on “Uite parcul, nu e parcul. Felicia Ovanesian promite, Vergil Chițac neagă

 1. Ei nah.nah poftim ce planuri are madame city manager. “Laborios de durata si COSTISITOR” iauzi. Cum traducem asta? Simplu:
  La sfarsit de mandat vom avea ce arata prostimii. Un parc, 120 sensuri unice.si cam atat. Aaa nu, scuze, am uitat, si am mufat firmele noastre la banii publici.ca ale lor au luat destul.
  Bun plan stimata doamna,doar ca nu avem nevoie. Avem nevoie de:
  Oras puternic industrializat(nu vorbim de shaormerii banci farmacii si sali de jocuri)
  Oras a carui economie sa fie sustenabila
  Oras cu PARCARI CONSTRUITE
  Oras al carui potential sa fie exploatat la maxim.

  Dar…. de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.
  “Dumna siti meneger” sunteti ridicola si jenanta.Bleah.

 2. Felicia e sub orice critica!..Halal “City Manager”..doar baliverne..cum poți sa spui ca faci cel mai mare parc al Constanței și primarul nici sa nu stie :)). La care din ei e problema ?

 3. Faleza este distrusa,parcurile devastate,automobilistii nu sunt obligati sa isi procure garaje,gunoaie peste tot.Domnule prinar intrati militareste in probleme si alegetiva consilieri seriosi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Intrarea la Acvariu costă 2 lei pentru elevi și studenți

Sat Apr 17 , 2021
Acvariul din Constanța vă așteaptă cu bazine recent reamenajate, a anunțat conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. Program de vizitare: Luni – vineri 9.30 – 18.00 Sâmbătă și duminică – 9.30 – 19.00 Tarife Adulți: 8 lei Elevi și studenți: 2 lei Copii sub 7 ani: gratuit. Puteți urmări […]