Ultima ședință a Consiliului Municipal Constanța: bani pentru elevii de 10 și transport în comun între Constanța și localitățile din jur

consiliul-local-constanta-12

63 de proiecte iniţiate de primarul Decebal Făgădău au fost dezbătute astăzi în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local al municipiului Constanța din mandatul 2016-2020.

Proiectele au vizat următoarele teme principale de interes local: premierea elevilor care au obţinut media 10 la examenul național de bacalaureat şi a profesorilor îndrumători, extinderea programului Respect şi a facilităţilor la transportul public de călători, dezvoltarea turismului şi a reţelei CT Bus în mai multe localităţi din cadrul Zonei Metropolitane Constanţa, atribuirea de terenuri pentru cetăţenii de onoare ai municipiului Constanţa.

„În ultima şedinţă din actualul mandat al Consiliului Local am aprobat mai multe proiecte importante pentru orașul nostru. Astfel, 5 elevi care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat alături de cei 16 profesori îndrumători vor fi recompensaţi fiecare cu câte 1.000 lei pentru performanţa educaţională deosebită. Peste 6.000 de constănţeni vor beneficia, în plus, de la 1 septembrie, de tichetele din cadrul programului Respect, prin majorarea plafonului de la 1.610 lei, la 1.840 de lei. Pentru a compensa pierderea gratuităţii pe liniile CT Bus de către un număr important de pensionari, am corelat plafonul pentru care se acordă facilităţi cu creşterea punctului de pensie, astfel că valoarea acestuia a fost majorată până la 2.100 lei.

De asemenea, am aprobat înființarea Organizației de Management al Destinației Mamaia – Constanța. Turismul trebuie să fie unul dintre principalele motoare ale dezvoltării economice a oraşului nostru, însă acest lucru nu poate deveni realitate fără colaborarea între autoritatea publică locală și reprezentanții mediului de afaceri într-un parteneriat public privat, lucru pe care l-am rezolvat astăzi prin înfiinţarea acestei asociaţii.

Poate cel mai important punct aflat pe ordinea de zi de astăzi a fost Constituirea „Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Transport Public Constanța”.

Structura pe care am creat-o astăzi va genera o reţea integrată de transport, eficientă din punct de vedere al costurilor, și care va îmbunătăți consistent accesibilitatea cetățenilor din Zona Metropolitană la serviciile de transport public, într-o primă etapă în localităţile Năvodari, Cumpăna, Ovidiu și Mihail Kogălniceanu

Nu în ultimul rând, în semn de recunoaştere pentru meritele incontestabile pe care şi le-au adus la dezvoltarea municipiului Constanţa, am atribuit astăzi, 12 terenuri pentru cetăţenii de onoare ai municipiului Constanţa.

Le mulţumesc pe această cale tuturor consilierilor locali pentru activitatea depusă în ultimii patru ani, în special majorităţii formate din PSD şi PMP, cu aportul punctual al consilierului independent Andrei Popescu. Alături de ei am făcut Constanţa normală. Datorită lor municipiul nostru are viitor.”

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău

În aceeași ședință, 12 cetățeni de onoare ai Constanței au primit terenuri valoroase.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Când alți politicieni se ceartă, Tudorel Chesoi și echipa stau de vorbă cu locuitorii Constanței

lun sept. 21 , 2020
Când alți politicieni se ceartă și își aduc unul altuia acuzații, Tudorel Chesoi, candidatul Alianței Național Țărăniste la funcția de primar al municipiului Constanța, stă de vorbă cu locuitorii Constanței. Zilele trecute, a mai fost în două zone ale orașului, așa cum o face nu numai acum, în campanie, ci […]
Tudorel-Chesoi-intalnire-cu-alegatorii-4

V-ar putea interesa și: