Ultimul transfug algerian fugit de pe o navă din Portul Constanța a fost prins în cartierul Palas

Azi, în jurul orei 14.00, cel de-al șaselea cetățean algerian din cei care au părăsit nava „Nordic Barents” a fost adus la bordul acesteia de către o echipă operativă a Gărzii de Coastă.

Acesta a fost găsit, identificat și reținut în Constanța, zona cartierului Palas de către polițiști din cadrul Serviciului Rutier – I.P.J. Constanța, în jurul orei 13.00.

„Mulțumim tuturor forțelor de cooperare care au contribuit la soluționarea cazului, respectiv Poliția Română, Jandarmeria Română, Inspectoratului General pentru Imigrări și Poliția Transporturi.”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Primii patru algerieni au fost găsiți pe câmp, în apropiere de Valu lui Traian, iar unul în Târgu Jiu.

Reamintim că, în data de 17.11.2019, polțtiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au efectuat controlul de frontieră la intrarea în ţară asupra unei nave sub pavilion Panama, sosită în Portul Constanța din direcţia Turcia, având un echipaj format din 22 marinari de naţionalitate filipineză și rusă.

„Menționăm că in momentul intrării navei in portul Constanta, Punctul de Trecere a Frontierei Constanţa a fost informat că la bordul navei, se află șase pasageri clandestini, fără documente de călătorie.”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Conform declaraţiilor comandantului navei, cei șase cetăţeni au fost ascunși după ce nava a părăsit portul din Turcia.

Cei șase au dat foc unei saltele aflată într-o cabină, pentru a atrage atenția. Doi dintre ei s-au intoxicat cu fum. Detalii AICI.

Nava se îndreaptă spre China, deci algerienii nu aveau nicio șansă de a ajunge în spațiul Uniunii Europene.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Șeful RAR Constanța, acuzat că a lovit o femeie însărcinată. Și el și femeia au depus plângeri

Sat Nov 23 , 2019
Astăzi, în jurul orei 16.50, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Mamaia au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că în parcarea din zona Summerland a avut loc un conflict. Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit identitatea persoanei apelante, un bărbat de 36 de ani, care a […]