UMILITOR Sute de pensionari stau la coadă pentru a se înscrie în programul RESPECT

Bătrânii stau la cozi imense (foto: Facebook)

Imagini ale umilinței, în municipiul Constanța. Sute de pensionari stau la coadă, de dimineață, pentru a se înscrie în programul RESPECT 2019, inițiat de Primăria Constanța.

Sunt aceleași cozi pe care le vedeam pe timpul lui Radu Mazăre, numai că, e drept, acum sunt mai rare.

Pentru anul viitor vom înlocui şi proiectul de acordare a pachetelor cu un altul, prin care vom oferi tichete valorice care se vor acorda tot de opt ori pe an, pe care le veţi primi acasă, astfel încât să nu mai existe cozile, să nu mai exite situaţii în care s-a scumpit uleiul şi nu mai dăm ulei, a întârziat pachetul cu pui, nu mai dăm pui, şi aşa mai departe”, spunea primarul Decebal Făgădău în 2015.

„Să facem o viață bună pentru toți cetățenii, nu o viață mediocră pentru unii care primesc un pui și un kilogram de zahăr și absolut nimic pentru toți ceilalți”, promitea și șeful PSD, Felix Stroe, în 2016.

Înscrierile au început azi, 22 octombrie, și au loc de luni până vineri, între orele 09:00-14:00.

Programul constă în acordarea de tichete valorice în opt tranșe, în cursul anului 2019. Pentru fiecare tranșă vor fi acordate câte patru tichete valorice a câte 10 lei fiecare. 

Pot beneficia de programul RESPECT constănțenii care se încadrează într-una din următoarele categorii:
a) persoane care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 1.400 lei;
b) persoane fără niciun venit care împlinesc în anul de referință cel puțin vârsta de 60 de ani;
c) persoane cu handicap grav sau accentuat;
d) persoane care beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001;
e) persoane care au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soțul sau soția reprezentantului legal.
f) alte persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultate, care nu se încadrează la lit. a) – e) și care au împlinit cel puțin vârsta de 18 ani în anul de referință.

Persoanele prevăzute la lit. f) beneficiază de tichete valorice numai în baza unei anchete sociale.

Înscrierea în programul RESPECT se face pe baza următoarelor documente:
– cerere tip;
– copie buletin sau carte de identitate valabile, care poartă mențiunea “conform cu originalul”;
– documentele prevăzute în cerere la codul de venit corespunzător, după caz.
Cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în programul „RESPECT” pentru anul 2019, pot fi ridicate, completate și depuse în următoarele cluburi pentru pensionari între 1-20 ale fiecărei luni:

1) Strada Aurora nr. 2, bl. PF1;
2) Complex Tomis III (Piața Veche);
3) Strada Dezrobirii, nr.123, bl. IS3;
4) Strada Duiliu Zamfirescu, nr. 4;
5) Strada Egretei, nr. 2;
6) Bulevardul Tomis, nr. 211, bl. TS6B;
7) Strada Cișmelei, nr. 16;
8) Bulevardul Al. Lăpușneanu, nr. 66, bl. LE9;
9) Strada Brizei, bl. FD3;
10) Strada Ștefan cel Mare, nr. 79, parter;
11) Strada Zorelelor, nr. 69 bis;
12) Strada Mangaliei, nr. 86 A.

Distribuirea tichetelor valorice se va face la domiciliul, reședința sau adresa de corespondență comunicată de beneficiar pe baza prezentării buletinului sau cărții de identitate. 

Tichetele valorice vor fi folosite doar pentru cumpărarea de alimente.Tichetele valorice nu pot fi folosite pentru achiziționarea de țigări sau băuturi alcoolice ori valorificarea acestora prin transformare în bani. 

Modificările intervenite cu privire la domiciliu, reședință, venituri sau orice alte schimbări ale datelor completate în cerere se comunică în scris, în termen de 10 zile, Serviciului Public de Asistență Socială Constanța.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

La ei se poate. Primăria Cluj-Napoca a investit 9 milioane de lei în spitale care nu îi aparțin

lun oct. 22 , 2018
Primăria sprijină spitalele din Municipiul Cluj-Napoca (care nu sunt în subordinea primăriei) cu suma de 500.000 euro în vederea achiziționării de aparatură medicală. Suma totală alocată anul acesta acestor spitale clujene este de 8.915.000 lei. În Constanța, bolnavii de cancer sunt nevoiți să se ducă în București sau Galați pentru […]

V-ar putea interesa și: