Un an cu Felicia Ovanesian. Ce și-a asumat că face, ce a făcut

Ce atribuții și ce salariu are city managerul municipiului Constanța, Felicia Nadina Ovanesian DOCUMENT

Pe 30 decembrie 2020, primarul Vergil Chițac o numea în funcția de city manager al municipiului Constanța pe Felicia Ovanesian, avocat în Baroul Constanța, fosta sa colegă din Asociația Constanța Altfel. Persoana care a stat la baza proceselor intentate de asociație împotriva unor dezvoltatori imobiliari.

Decizia nu a fost anunțată public la acel moment nici de către primarul Vergil Chițac, nici de către Primăria Constanța.

Felicia Ovanesian a semnat un contract prin care își asumă anumite sarcini, pentru care era plătită cu 16.400 de lei pe lună, brut. Între timp, salariul s-a majorat. Contractul a fost încheiat pe o durată egală cu cea a mandatului primarului Vergil Chițac.

Și-a asumat mai multe obiective, printre care se numără:

 1. fațadizarea clădirilor, cu prioritate a celor situate în zona centrală
 2. anveloparea termică a clădirilor instituțiilor termice și clădirilor cu destinație de locuințe colective
 3. regenerarea și mobilitatea urbană a cartierelor și PUZ-urile aferente
 4. mobilitatea pe marile bulevarde (n.r. proiect demarat de Decebal Făgădău)
 5. întreținerea și creșterea densității de vegetație, a spațiilor verzi, a parcurilor și a zonelor floricole
 6. realizarea unui nou Plan Urbanistic General
 7. inventarierea și creșterea patrimoniului public și privat al municipiului Constanța
 8. realizarea operativă a licitațiilor, achizițiilor și investițiilor; finalizarea conform programării tuturor achizițiilor și contractelor
 9. realizarea unui mecanism de planificare, realizare, control și îmbunătățirea permanentă a calității produselor și serviciilor oferite.
 10. scăderea cu 7% anual a cheltuielilor de funcționare a departamentelor subordonate.
 11. creșterea investițiilor din fonduri europene nerambursabile (n.r. aici nu s-a specificat nicio cifră, niciun procent).
 12. realizarea a cel puțin 3 hectare de spații verzi pe an.

Din păcate, city managerul nu și-a publicat raportul de activitate. Se vede însă cu ochiul liber că unele din ele nu sunt îndeplinite. Explicația oficială dată de primar la posturile media pe care le agreează este să aceste obiective trebuie îndeplinite în 4 ani, nu într-unul singur. Așadar, corect nu este „realizarea a cel puțin 12 hectare de spații verzi în 4 ani”. A promis în ianuarie că face un parc mic în locul fostului RAR și a cerut „nițică răbdare”. În prezent, acolo funcționează tot RAR.

Felicia Ovanesian a acordat un singur interviu în cele aproape 10 luni, de când a fost numită în funcție. În cadrul său, a declarat că Primăria Constanța este în pragul prăbușirii, că suntem într-o stare de dezastru, de calamitate. Declarațiile au născut o replică a președintelui Organizației Municipale a PNL Constanța, Septimiu Bourceanu, care au spus că „oamenii nu ne-au votat ca să ne plângem”. (detalii AICI). O declarație corectă, cu o precizare: pe Felicia Ovanesian nu a votat-o nimeni în funcție. Evident, cel mai probabil nu se referea la ea.

A avut și declarații controversate în acest an, din care cităm una singură: „Deci eu am mai spus-o: singura opinie juridică care contează pentru mine e a mea. Cu tot respectul pentru instanțe.”

A fost implicată în multe proiecte cu impact major asupra vieții noastre, de la regulamentul de parcare, elaborat (cu foarte multe erori, în opinia noastră) de ea împreună cu Horia Constantinescu (potrivit declarațiilor viceprimarului Ionuț Rusu), până la regulamentul de acces în zona peninsulară, suspendat de instanță.

Revocarea din funcție a city managerului se poate face în baza unor proceduri aprobate de Consiliul Local și în anumite condiții specifice. Interesant, însă, Consiliul Local nu a aprobat însă procedura de revocare. Nici PNL, nici USR, nici PSD nu au dorit să pună pe tapet acest subiect.

Articole similare:

Felicia Ovanesian, city manager Constanța: „Singura opinie juridică care contează pentru mine e a mea”

„Nițică răbdare”, în dicționarul Feliciei Ovanesian, înseamnă 2 ani. Cazul parcului de la RAR

„Alinturi” în coaliție: „Remus Negoi e un marțafoi”, spune Felicia Ovanesian. „Țățisme”, răspunde acesta

Iar ne-au umilit clujenii. Emil Boc înființează într-un an mai multe spații verzi decât echipa Chițac – Ovanesian în 63,3

Procesul Polaris vs Primărie. Decebal Făgădău a centrat, Tribunalul a marcat, Felicia Ovanesian a aplaudat

Dezvoltatorul imobiliar care a fost reprezentat de avocata Felicia Ovanesian a pierdut procesul cu Primăria Constanța

Regulamentul parcărilor este viziunea Feliciei Ovanesian și a lui Horia Constantinescu

Ce avere impresionantă are Felicia Ovanesian, city managerul municipiului Constanța. 13 terenuri, peste jumătate de milion de euro în bănci, ceasuri de 300.000 de lei DOCUMENT

Afacerea Pomacost, de la Radu Mazăre la Vergil Chițac. Miză de milioane


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Un an cu Felicia Ovanesian. Ce și-a asumat că face, ce a făcut

 1. Regulamentul de acces în Zona Peninsulară este deocamdată suspendat de instanță, nu e anulat. Vă rog să corectați în articol. Pentru anulare se poate deschide un proces separat, în 60 de zile de la pronunțarea suspendării.

  ”În cazul în care persoana vătămată nu introduce acțiunea în anularea actului în termen de 60 de zile, suspendarea încetează de drept și fără nicio formalitate.” – art. 14, alin. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Moartea domnului Damian ne privește pe toți

joi dec. 30 , 2021
Un bărbat rătăcește pe străzile reci din Constanța. Este tată, bunic, soț. Din păcate, boala îl împiedică să-și dea seama unde e. Alzheimerul te rupe de lumea reală și te transportă într-un univers propriu. Să vezi o persoană dragă aruncată în ghearele uitării, să vezi că omul lângă care ai […]
cristian hagi

V-ar putea interesa și: