Un angajat al Confort Urban, reținut de procurori

confort urban

Procurorii din Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus, vineri seară, reținerea lui George Fulina, angajat în cadrul SC Confort Urban SRL, aflată în subordinea Consiliului Local al Municipiului Constanța. 

Conform anchetatorilor, acesta avea în atribuții supravegherea persoanelor obligate de către instanțele de judecată la prestarea de munci neremunerate în folosul comunității și ar fi pretins și primit de la o persoană suma de 2000 de lei la data de 24 noiembrie 2021, și ulterior, la data de 25 februarie 2022, a pretins și primit suma de 500 de lei de la aceeași persoană, astfel încât aceasta să nu se prezinte la munca neremunerată la care a fost obligată!

Cercetările sunt continuate de procurori.
 
În cauză a fost efectuată și o percheziție la o direcție a Primăriei Constanța, respectiv la Direcția de Gestionare Servicii Publice. De aici ar fi fost ridicate o serie de documente.

Surse judiciare mai arată că inculpatul este cel care ar fi avut inițiativa în procedura de predare-primire a mitei și că activitatea de luare a mitei s-a desfășurat în doi timpi, astfel că inculpatul a avut suficient timp să discearnă asupra faptei sale și nu s-a oprit, deci și-a asumat în mod conștient riscul de fi prins de organele de anchetă, suma de 2500 de lei primită cu titlul de mită nefiind chiar infimă, iar mita solicitată celor care aveau condamnări de către instanțele penale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Facebook (Meta) interzice reclamele presei de stat ruse „oriunde în lume”

Sat Feb 26 , 2022
Compania Meta, cunoscută anterior ca Facebook, a anunțat că interzice reclamele presei oficiale din Rusia. ”Interzicem mass-media de stat ruse să difuzeze reclame pe platforma noastră oriunde în lume. Aceste modificări au început deja să fie aplicate și vor continua în weekend”, a anunțat pe Twitter Nathaniel Gleicher, Head of […]
facebook meta