Un arsenal întreg de articole pirotehnice, descoperit de polițiști

Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au pus în aplicare, în cursul zilei de ieri, 3 mandate de percheziție domiciliară, în județul Constanța, la domiciliile a doi bărbați, bănuiți de comercializarea, către publicul larg, a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Din cercetări a reieșit faptul că persoanele în cauză, de 22, respectiv 29 de ani, nu ar fi fost autorizate să desfășoare activități de comercializare a articolelor pirotehnice.

Astfel, au fost ridicate, în vederea confiscării, 49 de baxuri de petarde din categoria F1, 41 de baxuri din categoria F2 și 19 baxuri de petarde din categoria F3, greutatea materialelor pirotehnice fiind de 2.240 de kilograme.

De menționat este faptul că petardele din categoriile F2 și F3, deținute fără respectarea prevederilor legale și fără documente de proveniență, nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, utilizarea acestora fiind permisă doar cu avize speciale.

Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate este de aproximativ 240.000 de lei.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, cercetările fiind continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități, au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Exercițiu militar româno-francez în Marea Neagră

Tue Dec 21 , 2021
Fregata „Regina Maria” și fregata franceză „Auvergne” (D-654) au desfășurat, luni, 20 decembrie, un exercițiu de luptă împotriva amenințărilor maritime și aeriene, în zona contiguă a României de la Marea Neagră, la care au participat și două aeronave F-16 de la Baza 86Aeriană  Fetești, precum și patru avioane de luptă […]
exercitii-pe-mare