Un avion de luptă rusesc a trecut razant pe lângă un distrugător american, în Marea Neagră VIDEO

Momentul când avionul rusesc trece pe lângă nava americană. Sursă: captură video U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. 6th Fleet

Un avion de luptă rusesc Su-24 a zburat la altitudine joasă în apropiere de distrugătorul USS Donald Cook în Marea Neagră, unde marina americană a trimis trei nave pentru exerciţii, relatează Stars and Stripes. S-a întâmplat duminică.

Un bombardier Su-24 a trecut razant pe lângă distrugătorul american, la o înălţimea foarte mică, în timp ce se afla în apele internaţionale, a indicat Flota a 6-a a SUA într-un comunicat.

US Navy a explicat că operează în Marea Neagră pentru a le da încredere aliaţilor din regiune şi „a asigura securitatea şi stabilitatea” în zonă.

USS Donald Cook operează alături de distrugătorul USS Porter şi nava de alimentare USNS Laramie.

Alimentarea pe mare este fundamentală pentru marină, iar a face aceasta în Marea Neagră reprezintă un „nou model operaţional în noul an”, a declarat comandantul de pe USS Donald Cook, Matt Curnen. „A lua combustibil pe mare este mijlocul cel mai concret pentru noi de a susţine operaţiuni independente”, a adăugat el.

Un avion P-8A al forţelor navale americane participă de asemenea la exerciţiile actuale împreună cu cele trei nave, iar prezenţa maritimă americană în Marea Neagră poate însemna o atenţie sporită din partea forţelor ruse, care urmăresc de fiecare dată mişcările navelor US Navy atunci când intră în apele Mării Negre.

Marina americană nu a contestat deocamdată public survolul de duminică al avionului Su-24 în imediata apropiere a distrugătorului său, dar a postat pe contul său de Twitter o înregistrare video care surprinde zborul avionului rusesc.

Sursa: Agerpres

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.