Un bărbat a condus zeci de kilometri pe contrasens pe Autostrada Constanța – București. Cum l-a sancționat Poliția

Imagini incredibile pe Autostrada Constanța – București.

La data de 2 noiembrie, în jurul orei 15:53, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din municipiul Slobozia, județul Ialomița, a condus autoturismul pe autostrada A2, pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu un alt autovehicul care circula pe sensul normal de mers, rezultând avarii la ambele autovehicule, a transmis IPJ Călăraşi.

Bărbatul nu a oprit la locul evenimentului, continuându-și deplasarea către kilometrul 49, unde a întors pentru a reveni pe sensul normal de deplasare.

Polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A2 București-Constanța au reușit interceptarea șoferului în spațiul de servicii de la kilometrul 88, sensul către Constanța.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

A fost amendat cu 2.900 de lei și i-a fost reținut permisul auto pentru 150 de zile.

Această practică trebuie asimilată cu tentativa de omor

În vara anului trecut, Asociaţia Pro Infrastructură cerea ca circulaţia pe contrasens, pe autostrăzi sau alte drumuri cu separare de sens, să fie asimilată tentativei de omor, deoarece pune grav în pericol viaţa participanţilor la trafic. De asemenea, Asociaţia solicita înăsprirea amenzilor şi pentru alte fapte cum ar fi depăşirea vitezei maxime cu mai mult de 50 km/h, trecerea pe roşu, şofatul în stare de ebrietate.

Asociaţia Pro Infrastructură preciza că gestul mai multor şoferi care au intrat pe contrasens pe Autostrada A2 este unul criminal. 

„Săptămâna trecută mai mulţi şoferi au intrat pe contrasens intenţionat pe Autostrada A2. Credem cu tărie că acest gest este unul criminal şi trebuie pedepsit ca atare de codul penal, nicidecum cu suspendarea permisului câteva luni şi o amendă modică.

Considerăm că a intra pe contrasens cu bună ştiinţă pe un drum de viteză cu separaţie de sens este o faptă care trebuie asimilată celor de tentativă de omor pentru că pune grav în pericol viaţa participanţilor la trafic.

Din păcate nu doar această faptă este prea blând sancţionată de codul rutier şi de legea penală, legislaţie care şi aşa nu întotdeauna este pusă în aplicare!”, a anunţat Asociaţia Pro Infrastructură.

Foto: Adevarul

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Spanac contaminat cu virusul hepatitei A la Profi. A fost retras din magazine

Thu Nov 3 , 2022
Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că Profi retrage din magazine un lot de spanac din cauza contaminării cu virusul hepatitei A. “Profi acordă prioritate siguranței alimentare, motiv pentru care vă informăm că am inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produsului […]