Un bărbat a găsit cheile unei mașini și le-a dat primului om care le-a cerut. Era însă un hoț, nu proprietarul

Momentul când mașina este furată (foto: Facebook/Mihai Nanchiu)

Un bărbat a găsit cheile unei mașini și le-a dat primului om care le-a cerut. Din păcate, era un hoț, nu proprietarul autoturismului.

La data de 27 decembrie, în jurul orei 18:20, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au fost sesizați de către un bărbat de 42 de ani, cu privire la faptul că, persoane necunoscute i-ar fi sustras autoturismul parcat pe strada Rozelor din municipiul Mangalia.

În scurt timp, în urma activităților desfășurate, polițiștii constănțeni au depistat autoturismul în cauză pe strada Negru Vodă din municipiu, iar la volanul acestuia au identificat un tânăr de 22 de ani, din orașul Cernavodă, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

„În urma verificărilor, polițiști au stabilit că tânărul în cauză ar fi intrat în posesia cheilor, în urma vizualizării unui anunț postat pe rețelele de socializare de către o persoană care le-ar fi găsit pe stradă.”, au declarat reprezentanții IPJ Constanța.

Pur și simplu, hoțul a cerut cheile, iar cel care le avea le-a înmânat, fără a cere detalii.

Pe această cale, polițiștii constănțeni reamintesc cetățenilor că cea mai sigură cale pentru a ajuta proprietarii să intre în posesia bunurilor pierdute este să se deplaseze, de îndată, la cea mai apropiată secție de poliție pentru a le declara și înmâna autorităților competente.

Totodată, polițiștii au reținut în sarcina tânărului infracțiunea de furt calificat, faptă comisă la data de 22 decembrie, acesta fiind bănuit că ar fi pătruns în locuința unui bărbat, din localitatea Valu lui Traian, și sustras un sistem audio, în valoare de aproximativ 600 de lei.

În ambele cauze, prejudiciile au fost recuperate în totalitate și predate părților vătămate.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia cu propunere de arestare preventivă.

Iată ce anunț a postat păgubitul pe Facebook:

„În cursul zilei de azi am trecut printr-un eveniment dificil, sfârșit cu bine din fericire..

Azi după amiază când am dat sa plec de la muncă , ieșind în stradă , am descoperit că…îmi lipsește mașina ! Inițial am crezut că am uitat eu unde am parcat-o , am verificat toată strada după care , fiind într-o confuzie totală, am intrat pe camerele de supraveghere de la locul de muncă. Și am descoperit că, în urma cu aproape o oră, pe camere apare un pusti care deschide mașina , se urca în ea și….pleacă ! Am sunat imediat la 112 pentru a raporta furtul. Imediat o echipă operativă s-a deplasat la fata locului unde a vizionat imaginile. Au dat mașina în urmărire în timp ce eu am plecat cu dânșii la sediul politiei pentru a completa hârțoagele de rigoare…. Tot atunci am descoperit ca îmi lipsește una din cheile mașinii. La nici o oră de la constatarea furtului, mașina a fost găsită în trafic pe strada Negru-Vodă, cu făptașul la volan . A fost arestat pe loc . Mi-am recuperat mașina care , din fericire , este intactă… Și acum începe povestea : și eu și polițiștii eram foarte curioși cum a ajuns individul în posesia cheii…

Am aflat de la făptaș….

Ei bine , cu o seară înainte am fost cu familia în piața din centru , unde am cumpărat de la una din căsuțe vin fiert. Probabil că, în timp ce scoteam banii, cheia a căzut din borsetă( nu am fost cu masina mea in acea seara ,altfel as fi observat lipsa cheii pentru ca nu as mai fi putut sa pornesc masina).

Ei bine se pare ca proprietarul tarabei a găsit cheia și a încercat să facă un lucru bun ,dar prost gândit. A postat pe aceasta comunitate un anunț că a găsit cheia . Postarea este aici https://www.facebook.com/…/1428…/permalink/2479050695745043/ (a șters-o între timp)

Hotul, un tinerel cu antecedente în domeniul furtului auto, fără permis ,a văzut anunțul și l-a contactat pe cel care a postat spunându-i ca este cheia de la mașina lui. Din păcate proprietarului tarabei nu i-a trecut prin cap sa verifice dacă asa este , i-a dat pur și simplu cheia… Ei bine, cu cheia în posesie , individul a cutreierat jumătate de zi Mangalia încercând diferite mașini Opel pana ce a ajuns la a mea, care a răspuns la comanda cheii…. Restul se înțelege de la sine.

Țin pe această cale sa mulțumesc celor din Politia Mangalia care au fost deosebit de prompți , domnului Putinica Costel și colegilor ( din păcate nu le știu numele) care m-au ajutat sa închei seara într-un ton optimist….

Deasemenea insist ca toti membrii acestei comunitati si nu numai , atunci cand găsesc chei, acte sau alte lucruri personale să le predea organelor de politie , nu să le posteze pe comunitate , in cazul de fată eu am avut noroc , dar ganditi-vă ca poate nu erau cheile de la masină ci, cele de la casă si te trezeai in mijlocul noptii cu indivizi peste tine , se poate intampla o tragedie….

Sau ca indivizi ca cel de azi , fără permis , pot să omoare cu masina furată vreun copil etc etc etc….

Ar fi bine ca administratorii comunitatii Mangalia Online sa cenzureze pe viitor postări cu obiecte gasite…

Din fericire totul este bine cand se termină cu bine..”

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.