Un chirurg a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a luat mită de la pacienți și nu mai are voie temporar să lucreze în spitale de stat

Un chirurg din Brașov, Sorin Baloş a fost condamnat la 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 4 ani, pentru luare de mită de la pacienți, anunță Agerpres. În plus, i s-a interzis temporar să-și exercite profesia de medic în unităţile spitaliceşti de stat.

Acesta ar fi fost surprins de anchetatori primind 8.000 de lei de la rudele unui pacient operat, după ce, anterior, ar mai fi primit încă 2.000 de lei.

Chirurgul braşovean Sorin Baloş a fost prins în flagrant la începutul lunii noiembrie 2021, într-o clinică privată din Braşov, în timp ce primea mită pentru o operaţie pe cord deschis.

„Condamnă pe inculpatul Baloş Sorin la pedeapsa de 2 ani şi 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (3 acte materiale, privind pe pacienţii Voiculescu Doina, Gheaţă Minodora şi Preda Eftinia). În baza art. 62 C.pen., aplică inculpatului Baloş Sorin, pe lângă pedeapsa închisorii, şi pedeapsa amenzii penale în cuantum de 14.000 lei (200 zile amendă x 70 lei /zi). În baza art.66 alin.1 lit. a, b, g Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a mai exercita profesia de medic în unităţile spitaliceşti de stat, cu excepţia situaţiilor de urgenţă pe o perioadă de 1 an, în condiţiile prevăzute de art.68 Cod penal. În baza art. 65 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a, b, g Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a mai exercita profesia de medic în unităţile spitaliceşti de stat, cu excepţia situaţiilor de urgenţă ), pe durata şi în condiţiile prevăzute de art.65 alin.3 Cod penal. 2”, se arată în hotărârea Tribunalului Brașov, publicată pe portalul instanţelor.

Recomandări:

Operație de peste 24 de ore la spitalul din Iași unde medicii fac miracole

O bolnavă laudă medicii de la Spitalul Județean Constanța, dar spune că primește „lături în loc de mâncare”

Şefa Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean Suceava, reținută. A cerut mită de 62 de ori în 7 zile. Primea între 50 de lei și 50 de euro de la bolnavii de cancer, dar și miere, cașcaval și brânză


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mădălina Manole, astrolog, a murit la numai 39 de ani

mar ian. 31 , 2023
Astrologul Mădălina Manole a murit la numai 39 de ani. Vestea tragică a fost dată de familie. „Așa cum, probabil, unii dintre voi au aflat deja, Mădă a plecat aseară într-o lume mai bună. Vom reveni cu informații despre ziua când ne vom despărți, doar fizic, de ea, imediat ce […]

V-ar putea interesa și: