Un consilier județean PNL dă de pământ cu președintele ALDE Constanța

marian crusoveanu ioan popa
Marian Crușoveanu, PNL Constanța, vs Ioan Popa, ALDE Constanța, ex PNL Argeș

Marian Crușoveanu, consilier județean PNL Constanța, dă de pământ cu președintele ALDE Constanța, Ioan Popa.

Ioan Popa, fost membru PNL până în 2018, a declarat că PSD are, în Constanța, alianță cu toată lumea, mai puțin cu ALDE.

„Aproape toţi colegii mei ALDE mi-au semnalat faptul că în judeţul Constanţa, PSD are alianţă cu toată lumea, mai puţin cu ALDE. Eu nu am nici o comunicare cu cei de la PSD Constanţa. Eu acum sunt foarte realist. Sunt în altă zonă, sunt mult mai puternici, mult mai influenţi, au o poziţie în toate structurile din judeţ. Sigur dacă există o alianţă de guvernare la nivel naţional, mă gândeam că poate fi şi o minimă colaborare la nivel judeţean. Din păcate, nu este aşa.”

preşedintele ALDE Constanța, Ion Popa

Președintele ALDE a primit o replică dură din partea liberalului Marian Crușoveanu, care îi reamintește că ALDE se află în coaliție cu persoane care, de doi ani, nu au alt scop decât apărarea penalilor.

„Domnule senator, am văzut declarațiile dumneavoastră, susținute în conferința de presă, în care atacați PNL Constanța. Pe această cale, țin să vă aduc la cunoștință faptul că vă aflați într-o mare eroare atunci când spuneți că PNL face blat cu PSD, mai ales că sunteți într-o coaliție cu persoanele care, de aproape 2 ani, au un singur scop guvernamental: apărarea penalilor. Declarațiile dumneavoastră privitoare la situația politică din Constanța confirmă că vorbiți în necunoștință de cauză. Sunteți parașutat de Tăriceanu pentru a face ordine în organizația ALDE Constanța, care se află într-o continuă dezordine de la înființare. Țin să vă subliniez că, pe termen lung, din împrumuturi nu se face avere, iar partidul din care faceți parte nu este luat în seamă, pe plan local, nici măcar de către partenerii de coaliție, chiar dacă tot timpul votează la comandă proiectele PSD.”

Marian Crușoveanu, PNL

Liberalul mai punctează un lucru important: faptul că, probabil, senatorul e dezinformat și nu știe că un membru de vază din ALDE Constanța a lăsat municipiul fără apă caldă și fără căldură timp de câteva săptămâni, fără ca măcar să își ceară scuze față de cetățeni. Se referă la Marius Dan Deaconescu, vicepreședinte ALDE și director la CET Constanța, plătit regește pentru funcția sa (aproape 200.000 de lei numai în 2017), fost apropiat al lui Sorin Strutinsky, omul care a decis soarta Constanței, timp de aproape 15 ani, alături de Radu Mazăre și de Nicușor Constantinescu. În paranteză fie spus, în ALDE sunt mulți alți apropiați ai PSD, ceea ce face ca afirmațiile senatorului Ion Popa să devină oarecum hilare pentru cunoscători. Ne referim numai la unul din actualii lideri ai ALDE Constanța, Claudiu Ceti, supranumit scutierul lui Strutinsky. Detalii AICI.

„Este bine să știți că, prin vizitele la Constanța, este greu să cunoașteți realitățile, mai ales că veniți doar în calitate de turist politic. Probabil, în cel mai scurt timp, numele dumneavoastră va fi uitat la fel ca și alt predecesor al dumneavoastră, care a venit să facă ordine într-o organizație formată pe transferuri politice. Țin să vă subliniez că ALDE este un partid care nu este remorca PSD-ului, chiar dacă se agață ca o pisică de ghem; din nefericire pentru voi, sunteți doar niște copii de mingi pentru PSD. Mă întreb retoric: Cât tupeu îți trebuie să ataci PNL-ul, în condițiile în care ALDE asigură guvernarea PSD, iar la nivel județean, în afară de a vota mecanic, nu a inițiat nici măcar un proiect în interesul cetățenilor?”, a conchis Marian Crușoveanu, pe pagina sa oficială de Facebook.

Senatorul Ion Popa a fost membru PNL, dar s-a înscris în ALDE pe 13 iunie 2018. Ion Popa a fost ales parlamentar în Circumscripţia electorală nr.03 Argeş. Prin alăturarea senatorului Ion Popa, grupul parlamentar al ALDE din Senat numără 10 senatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.