Un constănțean care câștigă un salariu mediu are bani pentru a parca în centrul orașului numai 12,5 zile

Un constănțean care câștigă un salariu mediu are bani pentru a parca numai 12,5 zile în centrul orașului, potrivit noului regulament.

Calculul arată așa. Câştigul salarial mediu net a fost de 3460 lei, în decembrie 2020, potrivit Direcției Județene de Statistică.

Parcarea în centru este permisă numai pentru 3 ore. Primele două costă câte 7 lei, a treia, 15. Fără TVA. Total cu TVA: 34,51 lei, adică, în medie, 11,50 lei pe oră.

3460/11,50 = 300,8 ore de parcare, adică 12,5 zile.

Noul regulament nu prevede niciun interval orar în care se oferă parcare gratuit, cum există în foarte multe orașe din România și restul lumii.

Articole similare:

Vrem să trăim ca în Cluj, dar vrem să plătim ca în Cluj? Chestiunea parcărilor

PNL și PSD au votat împotriva noului regulament de parcări, USR și PLUS s-au abținut

E oficial. Liberalii vor cere primarului un „final fine tuning” al regulamentului de parcare

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea5 thoughts on “Un constănțean care câștigă un salariu mediu are bani pentru a parca în centrul orașului numai 12,5 zile

  1. Dar, ce face acest om 12 zile in centrul orașului ??? Sunt 288 de ore!!! De câte ori te duci in centrul orașului pe lună ca să stai 288 de ore? Terminați cu jelania asta penibilă! E normal ca să plătim parcare, punct!

    1. Da, e normal să plătim parcare, dar cu tarife realiste, de bun simț!
      Iar faza cu condiționatul la 3 ore…o mare idioțenie!!!!

    2. Bai papagalule! Nu spune nimeni sa nu se perceapă taxe pentru parcare dar nu poți sa muncești doar ca să achiți locul de parcare! Dacă tot spune toată lumea de Cluj, pai acolo este 1 leu ora și sunt o grămadă de parcări!

  2. de asta este plina constanta de masini premium. pentru ca au salariu mediu net. constanteanul are bani sa intretina o asemenea masina dar nu are bani de parcare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Constănțenii care sfidează orice regulă de bun simț și aruncă gunoaie la un pas de containerele goale

Thu Feb 25 , 2021
Deșeurile trebuie depozitate în locurile special amenajate, așa o spune legislația în vigoare și asa o spune și bunul simț. Însă există persoane care lasă impresia că bunul simț este o trăsătura de caracter opțională și aleg să abandoneze sacii cu deșeuri la întâmplare pe spațiul public. „Situațiile în care […]
polaris deseuri