Un constănțean care scăpase din incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase a murit

Un constănțean care scăpase din incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase, din 1 octombrie a murit. Este vorba despre un pacient în vârstă de 63 de ani care fusese transferat la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Medicii de acolo spun că starea bărbatului era stabilă vineri, dar între timp starea sa de sănătate s-a agravat și a murit în această dimineață. Potrivit medicilor, decesul s-a produs din cauza infecției cu COVID și nu are legătură cu fumul pe care este posibil să-l fi inhalat în timpul incendiului.

„La Spitalul Județean de Urgență Constanța erau 37 de pacienți transferați în urma incidentului de la Spitalul de Boli Infecțioase, având în vedere evoluția favorabilă șase dintre aceștia au fost externați urmând să primească tratamentul la domiciliu în izolare. La acest moment, în evidențele Spitalului Județean Constanța sunt 30 de pacienți transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase. Nouă se află la Terapie Intensivă, unde inițial erau 14 dar pentru că evoluția a fost favorabilă au fost mutați în alte zone special amenajate pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2. Alți 11 sunt în secțiile extensii COVID. Zece sunt în Secția Exterioară de la Agigea. Datele se pot modifica în funcție de evoluția pacienților în orice moment. Forme mai severe de boală mai prezintă în special cei care sunt la Terapie Intensivă iar ceilalți prezintă forme medii sau ușoare. Este o perioadă dificilă pentru întreg personalul medical, toată lumea este mobilizată și se depun toate eforturile pentru a le asigura cele mai bune îngrijiri medicale. În continuare, pacienții aflați la Terapie Intensivă prezintă forme severe de boală, sunt în stare gravă, mai exact, trei dintre ei, dar datele se pot modifica din moment în moment”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Constanța, luni, 4 octombrie.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.