Un constănțean strânge bani pentru reabilitarea Cazinoului. Poliția i-a deschis dosar penal

Un constănțean care locuiește în străinătate a început o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea Cazinoului. Polițiștii au studiat puțin cazul și au decis să-i deschidă dosar de cercetare penală.

Polițiștii Secției 3 Poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană ar fi inițiat, pe o rețea de socializare, o campanie pentru strângerea de fonduri, în scopul restaurării clădirii Cazinoului din municipiul Constanța.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că persoana în cauză nu este autorizată în scopul mai sus-menționat, astfel că aceasta este bănuită că ar induce în eroare cetățenii pentru a obține foloase patrimoniale injuste. În cauză, polițiștii constănțeni au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Pe această cale, le recomandăm cetățenilor să nu dea curs unor astfel de inițiative.”

Andreea Munteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

Campania de strângere de fonduri, intitulată „Salvăm Cazinoul din Constanţa“, a demarat la 19 aprilie, iniţiată fiind pe Facebook de Bogdan Drugă, un constănţean, fost jandarm, plecat de mulţi ani în Italia. Până acum a fost colectată suma de 700 euro, bani donaţi de 60 persoane, dintr-un total de 3 milioane euro propus a fi adunat.

[expander_maker id=”2″ more=”Citește mai mult” less=”Citește mai puțin”]

„Eu sper că voi reuşi să mobilizez comunitatea şi să facem presiune pe autorităţi, pentru a repara acest simbol al oraşului meu, Constanţa. Vreau să înfiinţez o asociaţie care să se ocupe de monument, aşa cum se practică în străinătate. De ce acolo se poate şi aici nu? Fac asta pentru că-mi pasă şi pentru că-mi plânge sufletul când văd Cazinoul distrus“, a declarat Drugă pentru „Adevărul“. 

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a reacționat, printr-un anunț postat pe Facebook.

„În urma sesizărilor primite la CNI, vă anunţăm că nici Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi nici societatea noastră nu au nicio contribuţie sau implicare şi ne dezicem în totalitate de iniţiativele care există în spaţiul public privind colectarea de sume de bani pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa. MDRAP, prin CNI, depune toate eforturile astfel încât o nouă procedură de achiziţie publică să fie demarată în cel mai scurt timp posibil. În acest sens a fost emis avizul interministerial privind reavizarea obiectivului şi urmează să fie emisă hotărârea de guvern de reavizare a indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, precizăm că finanţarea acestui obiectiv de investiţii este asigurată conform prevederilor legale şi nu are legatură cu colectarea de sume de bani prin intermediul diverselor asociaţii sau strângeri de fonduri pe pagini de Facebook. Pe această cale recomandăm tuturor persoanelor interesate de acest obiectiv de investiţii să urmărească atât site-ul, cât şi pagina noastră de Facebook, dar şi pe cele ale Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru o bună informare şi pentru a afla ultimele detalii legate de derularea acestui proiect.“

[/expander_maker]


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

România are o lege a turismului. Noutăți extrem de importante pentru hotelierii de pe litoral

mie apr. 24 , 2019
România are, pentru prima dată, o lege a turismului, după ce Guvernul României, la inițiativa Ministerului Turismului, a adoptat, astăzi, actul normativ. Legea Turismului aduce noutăți extrem de importante pentru hotelierii de pe litoral. Pentru prima dată, acestora li se recunoaște dreptul de preferință în închirierea plajelor. De asemenea, legea […]

V-ar putea interesa și: