Un copil de 11 ani, din Ucraina, a ajuns singur într-o unitate militară ca să lupte cu rușii

Un băiat de numai 11 ani a ajuns noaptea, singur, la Borîspil, o localitate de la periferia sudică a Kievului, lângă aeroportul internațional, pentru a se înscrie în detașamentul local de apărare teritorială. Băiatul s-a îndreptat către baza TPO și a cerut să li se alăture militarilor, a povestit unul dintre voluntari, Alexei Kovtun, într-o postare pe Facebook preluată de mai multe instituții oficiale și de mass-media.

„Un băiețel de 11 ani a venit la noi noaptea. E elev de clasa a 5-a, la Școala 7… A venit la miezul nopții, singur, pe jos. Ca să fie soldat. A venit să lupte! Mai târziu, l-am predat unei mame emoționate, care a fost găsită rapid. Mamă, te rugăm, nu-l certa pe Erou!”, a scris Alexei.

Băiatul a fost hrănit și a primit cadouri de la soldați.

„I-am arătat cum trăim noi, l-am lăsat să atingă arma. Am făcut poze împreună cu el și luptătorii. Ca să-l liniștim, l-am înscris ca voluntar onorific! Am făcut schimb de numere de telefon. L-am rugat să ne deseneze ceva și să ne lase amintire. S-a supărat puțin la început pentru că nu l-am înrolat imediat, dar apoi a plecat acasă liniștit.”, a mai spus Kovtun.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

„Săptămâna limbii franceze și a francofoniei”, sărbătorită și în Constanța

joi mart. 17 , 2022
În fiecare an, la 20 martie, țările membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) celebrează Ziua Internațională a Francofoniei prin diverse manifestări culturale. În luna martie, în preajma acestei sărbători, Organizația Internațională a Francofoniei organizează „Săptămâna limbii franceze și a francofoniei”. Acest eveniment este adresat tuturor celor ce iubesc și […]
saptamana francofoniei

V-ar putea interesa și: