Un copil de 15 ani a primit inima unui copil de 14 ani, mort într-un accident rutier

Un copil de 15 ani a primit, în noaptea de marţi spre miercuri, un cord nou de la un alt copil, de 14 ani, din Oradea, victimă a unui accident rutier. 

Un copil de 15 ani din judeţul Caraş Severin suferind de insuficiență cardiacă a primit, în noaptea de marţi spre miercuri, un cord nou de la un alt copil, de 14 ani, din Oradea, victimă a unui accident rutier, transplantul fiind efectuat la Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş. Operaţia a fost efectuată de către şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul institutului, profesor doctor Horaţiu Suciu, aceasta durând aproximativ nouă ore. 

„Am reuşit să efectuăm un transplant cardiac la un copil de 15 ani din judeţul Caraş Severin, un copil care încă din copilăria mică a fost operat într-un alt centru cu probleme cardio-vasculare şi care pe parcurs a dezvoltat insuficienţă cardiacă. De ceva mai mult de un an este pe lista noastră de transplant cu acest diagnostic de insuficienţă cardiacă în stadiu ireductibil şi suntem foarte bucuroşi că am reuşit să efectuăm această intervenţie. Din păcate, donatorii la această grupă de vârstă sunt foarte rari. Aş vrea să subliniez o apreciere a gestului nobil al familiei aparţinătoare care a fost de acord să doneze şi prin acest gest să salveze alţi trei, patru sau cinci copii”, a declarat Horaţiu Suciu. 

Cordul a fost adus cu un elicopter SMURD

Operaţia a început marţi la ora 17.00, cordul a ajuns la ora 19.00 cu un elicopter SMURD după ce a fost prelevat de la un copil din Oradea, şi s-a încheiat miercuri în jurul orei 2.00.  „Cordul a venit de la Oradea, a fost preluat de o echipă din clinica noastră, a ajuns pe calea aerului cu un elicopter SMURD. Am primit un cord foarte bun de la un băiat de 14 ani, victimă a unui accident rutier. Operaţia a început la ora 17.00, cordul a ajuns în jurul orei 19.00, a fost a doua intervenţie la copil, puţin mai delicată, dar a decurs fără incidente”, a mai spus Suciu. 

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a precizat că transplantul de organe la copii este foarte rar, ultimul astfel de caz fiind în anul 2011. 

„Este primul transplant la copii după o perioadă foarte lungă. În 2011, am făcut un transplant la o fetiţă de 3 ani, de atunci nu îmi aduc aminte să fi fost încă un copil donator”, a afirmat medicul. 

Ficatul copilului din Oradea a ajuns la Bucureşti, iar rinichii la Cluj şi Bucureşti. 

Sursa: DCNews.ro


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

RAJA anunță o avarie în localitatea Cernavodă

mie iul. 18 , 2018
Pentru remedierea unei avarii survenită la conducta principală de distribuție apă potabilă din orașul Cernavodă, cu diametrul de 500 mm, de pe strada Seimeni, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi, 18 iulie 2018, în intervalul orar 09,30 – 16,00. Sunt afectați de lipsa apei toți consumatorii din localitatea Cernavodă. „Ne cerem […]
apa avarie raja

V-ar putea interesa și: