Un copil de 9 luni a murit în Spitalul Județean Constanța, din cauza rujeolei

copil mort rujeola

Un copil de 9 luni a murit în Spitalul Județean Constanța, din cauza rujeolei, după ce fusese internat cu probleme respiratorii.

 

În perioada 15-21 mai a.c, în secția de Pediatrie din cadrul SCJU a fost internat un minor din Tulcea, pentru o afecțiune respiratorie. În aceeași zi a fost internat, în același salon, un sugar tot cu patologie respiratorie dar la care, pe 17 mai, a debutat o erupție sugestivă de rujeolă. În urma acesteia pacientul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase unde, ulterior, a fost confirmat diagnosticul de rujeolă.

„Pe 29 mai a.c, minorul din Tulcea a fost internat din nou în secția Pediatrie din cadrul SCJU Constanța, trimis fiind de la Spitalul de Boli Infecțioase. În urma examenului clinic și al radiografiei, medicii din cadrul SCJU au stabilit diagnosticul de insuficiență respiratorie severă, bronhopneumonie și rujeolă în evoluție. Pacientul a fost intubat, ventilat, monitorizat și tratat medicamentos însă, din nefericire și în ciuda eforturilor depuse de către medici, a decedat pe 13.06”, au precizat reprezentanții spitalului.

Aceștia mai spun că pacienții cu rujeolă în formă gravă (și cu alte boli asociate) sunt direcționați către SCJU Constanța deoarece, la nivelul regiunii Dobrogea, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța este singurul care asigură terapia intensivă complexă. Conform procedurilor, pacienții cu boli infecțioase sunt izolați respectându-se toate normele legale în vigoare.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România era, săptămâna trecută, de peste 13800, din care 55 de decese.

Peste jumătate (7.800) din cazurile de rujeolă sunt înregistrate la copii cu vârste cuprinse între 0 şi 4 ani, iar alte aproximativ 2.400 de cazuri, la copii care au între 5 şi 9 ani.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Orele exacte la care Trenul Regal va sosi în gările Fetești, Cernavodă, Medgidia și Constanța

joi iun. 14 , 2018
  Vineri, 15 iunie 2018, Trenul Regal va parcurge simbolic drumul de la București la Constanța, la împlinirea a 140 de ani de la alipirea Dobrogei la țara mamă și  a 160 de ani de la inaugurarea lucrărilor liniei de cale ferată Cernavodă-Constanța.   Vor călători în Trenul Regal Majestatea […]
trenul regal

V-ar putea interesa și: