Un copil este o victimă a unui incendiu la fiecare două săptămâni

În ultimii 8 ani, 370 de copii au fost victime ale incendiilor la locuinţe, iar 102 dintre aceştia şi-au pierdut viaţa, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Asta înseamnă că, în medie, un copil este o victimă a incendiului la fiecare două săptămâni, iar la fiecare două luni unui moare. 75 la sută dintre copii erau nesupravegheaţi în momentul producerii incendiilor.

„Cei mici rămân categoria vulnerabilă, atunci când vorbim despre incendii produse la locuinţe sau gospodării! În cele mai multe situaţii, ei nu pot aprecia pericolele din jur şi le lipseşte puterea de a se salva din calea focului! În ultimii opt ani, 370 de copii au fost victime ale incendiilor la locuinţe, dintre care 102 au decedat şi 268 au fost răniţi. Din totalul celor care şi-au pierdut viaţa, aproximativ 69% provin din mediul rural, iar 31% din mediul urban”, a transmis, marţi IGSU.

Instituția transmite că 75% din numărul copiilor decedaţi au fost lipsiţi de  supravegherea adulţilor, la momentul producerii incendiilor.

„Acest aspect trebuie să tragă un semnal de alarmă în rândul celor care îi au în grijă pe cei mici, să îndemne la responsabilitate. Exploatarea  necorespunzătoare  a instalaţiilor electrice sau a mijloacelor de încălzire sunt principalele cauze care, an de an, curmă vieţi în rândul micuţilor. Cele mai multe victime în rândul copiilor  (decedaţi, răniţi) înregistrate în urma incendiilor au fost identificate în Bucureşti-Ilfov şi în judeţele Bacău, Hunedoara, Maramureş, Iaşi şi Mureş. Îţi pasă de copilul tău? Nu-l lăsa nesupravegheat şi, în niciun caz, în preajma focului sau a mijloacelor de încălzire”, a mai transmis ISGU. 

Instituţia transmite că analiza s-a realizat în baza datelor centralizate la nivel naţional de către IGSU, ca urmare a misiunilor de stingere la locuinţe derulate  de inspectoratele judetene pentru situaţii de urgenţă, în perioada 01.01.2012 – 31.07.2020.

Studiul a urmărit  incidenţa situaţiilor de urgenţă în rândul  persoanelor cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani.

Datele statistice relevă că cele  mai multe decese în rândul copiilor s-au înregistrat în perioada sezonului rece (1 noiembrie – 31 martie), ianuarie fiind luna în care se produc peste un sfert din incidentele soldate cu pierderi de vieţi.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

3.400 de cazuri noi de Covid-19 în România, 91 în Constanța

mar oct. 20 , 2020
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.400 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a […]

V-ar putea interesa și: