Un copil va avea nevoie de asistenţă medicală permanentă pe tot parcursul vieții în urma unei nașteri cu probleme. Medicul a fost trimis în judecată

Un medic de obstretică – ginecologie a fost trimis în judecată de procurorii bucureşteni pentru infracţiunea de vătămare a fătului în timpului naşterii, el fiind acuzat că nu a făcut operaţia de cezariană într-un timp cât mai scurt.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui medic de obstretică – ginecologie pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare a fătului în timpul naşterii. 

“În esenţă, s-a reţinut în sarcina medicului că, la data de 3 ianuarie 2018, în timp ce pacienta gravidă era internată în cadrul unui spital privat, deşi la orele 13:30 s-au obiectivat semnele unei suferinte fetale acute, medicul curant în specialitatea obstetrică-ginecologie a expus în mod nejustificat fătul unei hipoxii prelungite ce a determinat starea gravă a nou – născutului de la orele 14:18 (momentul extracţiei fătului). În concret, medicul curant nu a efectuat operaţia de cezariană într-un timp cât mai scurt de la indicarea acesteia, respectiv într-un interval mai mic de 30 de minute de la obiectivarea suferinţei fetale acute, conform Ghidului aprobat de Ministerul Sănătăţii şi Societatea de Obstetrică şi Ginecologie din Románia”, se arată în comunicat.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a precizat că prin expunerea fătului unei hipoxii prelungite, viaţa nou-născutului a fost pusă în primejdie, necesitând asistenţă medicală permanentă pe tot parcursul vieţii.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța anunță că a construit cinci noi parcări în cartierul Inel II

mie dec. 7 , 2022
Primăria Constanța a anunțat, printr-un comunicat de presă, că pe strada Topolog și pe aleea Topolog din cartierul Inel II au avut loc ample lucrări de reconfigurare a trotuarelor, a locurilor de parcare și de reabilitare a suprafeței carosabile. Pe sectorul delimitat de strada Ion Luca Caragiale și strada Corbului […]

V-ar putea interesa și: