Un deces pus pe seama coronavirusului în județul Constanța

coronavirus

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.965 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.260 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Un deces a fost raporat azi. Este vorba despre o femeie, 81 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială grad III, cardiopatie ischemică, ateromatoză carotidiană, diverticuloză sigmoidiană), decedată în 09.07, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

În acest moment, sunt 6 persoane internate. De asemenea, la nivelul județului sunt 598 de persoane aflate în carantină la domiciliu și 5 persoane sunt izolate la domiciliu.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 527 de cadre didactice, 1.310 elevi, 272 de studenți și 162 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.828 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (407), asistenți medicali (826) și personal auxiliar (595).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 75 de teste antigen rapide și 424 de teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, 23 de avertismente, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 59 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 09 iulie a.c., peste 250 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 468 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.