Un delfin a murit în plasele braconierilor, mai multe păstrugi au fost eliberate

Inspectorii ecologi din cadrul Comisariatelor Regionale ale Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), în colaborare cu reprezentanți ai Serviciului Poliției de Frontieră Tulcea și ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au efectuat, în prima jumătate a lunii, mai multe misiuni de control antibraconaj în perimetrul rezervației.

Inspectorii ecologi din cadrul Comisariatelor Regionale ale Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), în colaborare cu reprezentanți ai Serviciului Poliției de Frontieră Tulcea și ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au efectuat, în prima jumătate a lunii, mai multe misiuni de control antibraconaj în perimetrul rezervației.

Ca urmare a acestor controale, din Complexul acvatic Gorgova – Uzlina au fost ridicate în vederea confiscării 31 unelte de tip setcă (1550 m), iar din Complexul acvatic Dunavăț – Dranov, alte 19 setci monofilament (950 m) și 10 vintire, precum și o cantitate de 61 de kg pește. Peștele confiscat a fost predat către o unitate de profil.

Acțiunile derulate în zona lacului Sinoie au impus ridicarea în vederea confiscării a 27 setci monofilament însumând 810 metri liniari. A fost predată către o unitate de profil cantitatea de 33 kg pește și au fost eliberate în mediul natural 256 exemplare de pește în stare vie din speciile șalău, crap, caras și biban. De asemenea un număr de 58 de exemplare de pește din speciile plătică și sabiță au fost găsite depreciate.

Acțiunile de control și inspectie din zona costieră a Mării Negre aflată în perimetrul RBDD s-au soldat cu ridicarea în vederea confiscării a 10 plase monofilament și textil in lungime de peste 500 m, amplasate în apele marine cu încălcarea prevederilor legale. În urma ridicării plaselor, au fost identificate 5 exemplare din specia Acipenser stellatus (păstruga) în stare vie, acestea fiind imediat redate mediului natural. Din păcate, un delfin prins in plasele monofilament, nu a supraviețuit.

Actiunile de control vor continua și in perioada următoare pentru combaterea braconajului piscicol și respectarea prevederilor legale privind protejarea biodiversității rezervației.

Potrivit Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, sunt contravenții următoarele fapte, dacă nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să constituie infracțiuni:

– pescuitul în perioadele de prohibiție;

– pescuitul comercial în zonele care constituie patrimoniul natural al rezervației, fără actele de reglementare emise de Administrația Rezervației sau cu încălcarea prevederilor acestora;

– pescuitul cu unelte interzise conform legislației în vigoare;

– deținerea, folosirea și comercializarea plaselor monofilament în perimetrul Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, precum și în orice altă zonă cu statut de rezervație naturală, recunoscut prin lege.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Zona de est a orașului Năvodari a rămas fără apă

mar mai 17 , 2022
Consumatorii din zona de est a orașului Năvodari nu vor avea apă potabilă la robinete astăzi – 17 mai 2022, în intervalul orar 09.00 – 17.00, ca urmare a unei avarii survenite la piesa de legătură de pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, aferentă rezervorului […]

V-ar putea interesa și: