Un deputat constănțean vrea închisoare pentru cei care modifică kilometrajul mașinilor

hotnews

Înşelăciunea săvârşită în legătură cu date sau caracteristici ale vehiculelor ar putea fi pedepsită cu închisoare de la 2 la 5 ani, potrivit unei iniţiative legislative depuse de un grup de parlamentari PNL.

Iniţiativa completează Codul Penal cu infracţiunea de „înşelăciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor”, pedepsită cu închisoare de la 2 la 5 ani. „Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se înţelege: elementele de identificare, provenienţa, modificările şi intervenţiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparaţiilor şi accidentelor rutiere în care a fost implicat vehiculul. Fapta constituie infracţiune independent de diligenţa depusă de persoana care devine titular de drepturi asupra vehiculului”, se arată în proiectul legislativ, potrivit Mediafax.

Iniţiatorii susţin, în expunerea de motive, că urmăresc descurajarea tranzacţiilor cu vehicule ale căror date sau caracteristici sunt trucate sau nereale şi, în consecinţă, creşterea siguranţei pe drumurile publice. „În aceste cazuri particulare interesul principal al statului este de a asigura siguranţa circulaţiei, în timp ce interesul secundar este cel de a-l proteja pe cel înşelat”, susţin parlamentarii PNL care semnează proiectul de lege. Printre ei este și deputatul de Constanța Mihai Tararache.

Senatul este prima cameră sesizată.

Sursa foto: hotnews.ro


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Un deputat constănțean vrea închisoare pentru cei care modifică kilometrajul mașinilor

  1. Imposibil ! Acest vis nu poate deveni realitate ! Mai sus sunt numai aberatii atat timp cat cumperi un autoturism second proprietarul de drept nu are cum sa iti dea atat de multe detalii privind istoricul.. in primul ramnd suntem oameni putem uita cand si cum ai facut revizia sau pe unde ai mai zgariat tu masina acum 15 ani… aberatii!! Privind kilometrajul sunt f multe masini pe care nu le poti citi datele ecu. Deci aceste aberatii devin vise !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

60 de copii instituționalizați au vizitat Delfinariul și Planetariul. Au primit și cadouri

lun dec. 21 , 2015
În pragul sărbătorilor de Crăciun, consilierul local PNȚCD Tudorel Chesoi le-a adus o bucurie copiilor instituționalizați. 60 dintre aceștia, alături de însoțitori, au vizitat Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Vizita a început cu o reprezentanție la Planetariul 3D, o investiție recentă realizată de către directorul CMSN, Adrian Bîlbă. Momentul […]

V-ar putea interesa și: