Un deputat susține că PSD știe mai bine decât Germania și Franța cum să reducă prețul la combustibili

Guvernul României, condus de PNL, a luat decizia compensării prețului la combustibili cu 50 de bani pe litru. Lucian Lungoci, deputat PSD, atrage atenția că soluțiile prin instrumente fiscale nu sunt… soluții.

„Sunt dificil de implementat și nu garantează reducerea prețurilor la consumatorul final. Cel mai bun exemplu în acest sens este reducerea TVA la alimentele de bază, în România. Măsură care și-a făcut simțit efectul preț de o lună! Apoi, comercianții au majorat adaosul comercial, iar prețul a ajuns precum cel de dinaintea reducerii TVA. În #Germania, după ce au fost reduse taxele pe carburanți, prețurile nu au scăzut la pompă. #Franța a luat decizia de reducere a accizelor pe 31 martie, prețul a s-a menținut la un nivel mai scăzut până pe 10 aprilie. Apoi a crescut mai mult decât era înaintea reducerii accizei. Polonia are acciza la carburanți mai mică decât în România și a introdus scutire de TVA pe carburanți încă din luna februarie 2022. Cu toate acestea, prețurile la pompă din Polonia sunt comparabile cu cele din România! Și lista este mai lungă, iar situații de acest gen se întâlnesc și în alte state europene.”, a spus acesta.

Lungoci afirmă că PSD a prezentat soluții pentru reducerea prețurilor la combustibili: plafonare, introducerea unui preţ maximal, limitarea adaosului pe lanţul comercial. Social democrații au fost, însă, deschiși și altor idei care să conducă la reglementare justă a prețului carburanților.

„Salut faptul că reprezentanții coaliție de guvernare au ajuns la un acord cu privire la măsurile care vor fi luate pentru ținerea sub control a prețului carburanților. Varianta unei compensări a prețului pentru consumatorii finali este, la acest moment, o soluție viabilă. Măsura urmează să se aplice pe o perioadă de minim trei luni, începând cu luna iulie a acestui an. Compensarea va fi suportată de la buget, dar coaliția de guvernare analizează ca o parte din aceasta să fie acoperită şi de companii din domeniu!”, a mai spus deputatul constănțean.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Rezultatele la Evaluarea Națională 2022. Constanța, pe locul 19

Thu Jun 23 , 2022
RECTIFICARE. ISJ Constanța a revenit, pe 24 iunie, și a spus că s-au înregistrat 136 note de 10 la matematică și 24 note de 10 la română. Din 5502 elevi din județul Constanța care au medii înregistrate ca urmare a susținerii Evaluării Naționale, 4445 au medii peste 5, reprezentând 80,80%, […]
rezultatele la evaluarea națională