Un elicopter plecat să caute avionul MIG prăbușit a dispărut de pe radar!

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44.

Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.

Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare.

Nu sunt încă informații certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR.

Elicopterul s-ar fi prăbușit lângă cimitirul din Cogealac.

La locul accidentului sunt echipaje ISU, ale Ambulanței, a ajuns și prefectul județului, Siviu Coșa.

21.52 „În elicopter probabil erau 5 persoane. Doi piloți plus echipa de salvare. În întreaga mea carieră nu am întâlnit o asemenea catastrofă.”, a declarat Virgil Ristea, general de flotilă aeriană, la DIGI 24.

V-ar putea interesa și:

Ambasadorul Rusiei spune că drepturile rușilor din România nu ar fi respectate

Soldat rus: „Singurul lucru pe care îl vreau acum este să mă sinucid”.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Momentul când s-a prăbușit MIG-ul

mie mart. 2 , 2022
Un avion MIG s-a prăbușit azi în județul Constanța. Momentul tragediei a fost surprins de camerele de supraveghere. Remintim că miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul […]

V-ar putea interesa și: