Un european din doi s-ar putea îmbolnăvi de covid în următoarele două luni

Peste jumătate din populaţia continentului european ar putea contracta varianta omicron a SARS-CoV-2 în două luni de zile, pe baza ritmului actual al contaminărilor, estimează filiala europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), îngrijorată de „tsunamiul” acestei variante mai contagioasă decât varianta indiană (delta), dar mai puţin periculoasă decât aceasta, relatează AFP.

„În acest ritm, Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) prevede că peste 50% din populaţia regiunii va fi infectată cu (varianta) omicron în următoarele şase-opt săptămâni”, estimează într-o confernţă de presă online directorul OMS Europa Hans Kluge.

Varianta omicrom prezintă mutaţii care „îi permit să adere mai uşor la celule umane şi poate infecta inclusiv persoane care au fost infectate anterior sau vaccinate”, subliniază el.

Recomandări:

Numărul cazurilor de covid s-a dublat de pe o zi pe alta

Record absolut în SUA: 1,35 milioane de cazuri noi de covid într-o singură zi

Sursă foto: Facebook


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Constanța a intrat în scenariu roșu!

mar ian. 11 , 2022
COMPLETARE 12 ianuarie: Incidența în Constanța și Eforie, peste 3. Se întrunește CJSU Municipiul Constanța a intrat în scenariu roșu, după ce numărul de cazuri de covid a depășit pragul de 3 la mia de locuitori. Raportarea de marți a prefecturii indică 3,1 cazuri, față de ieri, când era 2,59. […]

V-ar putea interesa și: