Un european din doi s-ar putea îmbolnăvi de covid în următoarele două luni

Peste jumătate din populaţia continentului european ar putea contracta varianta omicron a SARS-CoV-2 în două luni de zile, pe baza ritmului actual al contaminărilor, estimează filiala europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), îngrijorată de „tsunamiul” acestei variante mai contagioasă decât varianta indiană (delta), dar mai puţin periculoasă decât aceasta, relatează AFP.

„În acest ritm, Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) prevede că peste 50% din populaţia regiunii va fi infectată cu (varianta) omicron în următoarele şase-opt săptămâni”, estimează într-o confernţă de presă online directorul OMS Europa Hans Kluge.

Varianta omicrom prezintă mutaţii care „îi permit să adere mai uşor la celule umane şi poate infecta inclusiv persoane care au fost infectate anterior sau vaccinate”, subliniază el.

Recomandări:

Numărul cazurilor de covid s-a dublat de pe o zi pe alta

Record absolut în SUA: 1,35 milioane de cazuri noi de covid într-o singură zi

Sursă foto: Facebook

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Constanța a intrat în scenariu roșu!

Tue Jan 11 , 2022
COMPLETARE 12 ianuarie: Incidența în Constanța și Eforie, peste 3. Se întrunește CJSU Municipiul Constanța a intrat în scenariu roșu, după ce numărul de cazuri de covid a depășit pragul de 3 la mia de locuitori. Raportarea de marți a prefecturii indică 3,1 cazuri, față de ieri, când era 2,59. […]