Un fake news despre blocuri cu balcoane lipite circulă în online și presă. Fotografia este din Germania

De o anumită perioadă, fotografia de sus circulă în mediul online, dar și în presă. Mulți susțin că este făcută în zona Mamaia Nord. Ar putea fi, arată de parcă ar fi, dar nu este.

De fapt, vă vine să credeți sau nu, fotografia este din Germania.

Și presa din Polonia a căzut în capcană și a crezut că blocurile sunt de la ei.

Inițial, presa din Polonia a scris că ar fi o creație a arhitecților autohtoni, pentru că și acolo sunt multe construcții haotice. Presa locală a mers pe fir și așa s-a aflat că de fapt este vorba despre un investitor din orașul german Feiburg, care a obținut autorizație pentru aceste blocuri atât de apropiate, încât poți sări dintr-un balcon în altul. 

Recomandare: Mamaia Nord, șantier în plin sezon. Florin Cârstocea construiește și în weekend, și dis-de-dimineață, și seara târziu FOTO VIDEO

Ce vor dezvoltatorii polonezi să obțină cu aceste cuști? Cum poate cineva să construiască astfel de clădiri”, a comentat, în 29 iulie, pe contul de Twitter Patryk Spaliński, un activist social din Warșovia.

Între timp s-a stabilit că imaginea nu vine din Polonia, ci din Germania. 

Un arhitect polonez a analizat imaginile și a spus că acestea nu sunt de fapt balcoane, ci ar putea fi holuri care duc la apartamente.

În Polonia, scările dintr-o clădire de locuințe sunt de obicei construite, ceea ce nu înseamnă că în țările mai bogate nu se economisește – prin limitarea zonei care necesită încălzire”, a spus un expert, citat de presa din Polonia. 

Recomandare: Greșeala uriașă făcută în Năvodari – Mamaia Nord. S-a ratat o șansă uriașă

În ciuda acestor explicații, nemții de rând sunt șocați de aspect. Pe pagina locală de Facebook Freiburg, care este urmată de 73 de mii s-a spus că imobilul este pe Schlierbergstrasse.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

De la Marea Neagră la zăpezile de pe Kilimanjaro

Fri Sep 30 , 2022
Mihai Nenciu și Nicu Rotaru, superconstănțenii care și-au propus să cucerească cele mai înalte piscuri de pe cele 7 continente ale Pământului, au fost invitații de moderatorului Mihai Petre la Tomis TV. Când și unde a pornit pasiunea lor pentru sporturile extreme, cât de importantă este relația de prietenie într-o […]
mihai nenciu nicu rotaru alpiniști aconcagua