Un fenomen specific Oceanului Pacific are loc în Marea Neagră și îi nemulțumește pe turiști

Un fenomen specific Oceanului Pacific are loc în Marea Neagră și îi nemulțumește pe turiștii care își petrec vacanța în județul Constanța. Se numește „upwelling” și are un efect nedorit: răcește mult apa mării.

Așa se face că, cel puțin la mal, marea are circa 15 grade, cam cât are de obicei în martie. Temperatură la care nu poți să te bucuri de apă. Numai cei mai curajoși intră acum să facă o baie.

„Avem apă foarte rece la mare, 14 grade, 15 grade, datorită vântului de sud care a bătut foarte tare şi care a adus dinspre sud şi de la adâncime ape mai reci. Ele vin de la adâncime datorită unui fenomen numit upwelling: atunci când vântul bate foarte tare, apa de la suprafaţă este înfundată în adâncime şi de acolo este ridicată o apă mai rece. Fenomenul, specific mai degrabă Oceanului Pacific decât Mării Negre, a început acum două zile, când în România a intrat un val de aer polar. Temperaturile din toată ţară au scăzut, brusc, şi cu 20 de grade Celsius în unele zone. Meteorologii spun că de miercuri, apă mării se va încălzi din nou.”, a declarat Adrian Bîlbă, biolog, pentru ObservatorNews.ro.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primarul Constanței, Vergil Chițac, taie masiv din investiții pentru a împrumuta Termocentrale SRL și a da bani Clubului Sportiv Municipal

Dum iul. 30 , 2023
Pe 31 iulie 2023, municipiul Constanța va mai face un pas înapoi din drumul pe care ar fi trebuit să se afle: acela spre un oraș cât de cât modern. Este ziua în care consilierii municipali sunt chemați să voteze rectificarea bugetului local propusă de primarul Vergil Chițac, PNL. În […]

V-ar putea interesa și: